MBOstatní

Navegantes del Magallanes posledním postupujícím na Caribbean series

Již v pátek začíná letošní turnaj Caribbean Series v Dominikánské republice a my již známe všechny účastníky. Jako poslední si postup vybojoval venezuelský mistr.

O vítězi venzeuelské LVBP se rozhodlo až v sedmém utkání finálové série a výsledek již nemohl být těsnější. Baseballisté Navegantes del Magallanes v něm totiž porazili hráče Caribes de Anzoátegui 3-2. Celekm 4 zápasy série skončily rozdílem jediného doběhu, což jen dokazuje, jak byla celá série vyrovnaná. Španělsky psaný server meridiano.net dokonce napsal, že to byl pro Magallanes nejtěžší titul ze všech třinácti, které v historii získal. Důvodem je také to, že tým letos nemohl vůbec spoléhat na hráče organizací MLB, protože jeho vlastníkem je regionální samospráva. Protože vláda USA přijala sankce pro osoby, které spolupracují s místními režimy, tak hráči s ambicemi ve Spojených státech tento klub obcházejí (a také Tigres de Aragua, které také vlastní regionální samospráva). I tak ale fanoušci můžou v dresu Magallanes vidět zkušeného Pablo Sandovala, jenž ukončil kariéru v MLB.

Jenže Magallanes ukazovali celou sezonu, že jsou ve velmi dobré formě, když s přehledem vyhráli již základní část. Také v Nadstavbě skončili na prvním místě se stejným poměrem výher a proher (10-6), jako druhé Anzoátegui, které letos obhajovalo titul.

Navegantes del Magallanes si tak opět zahrají mezinárodní turnaj Caribbean series, který v minulosti dokázali již dvakrát vyhrát. Naposledy ale již v roce 1979. Venezuelský tým získal poslední titul karibského mistra v roce 2009, kdy se v Mexiku radovali hráči Tigres de Aragua.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..