MBMLB

MLB: Derek Jeter končí ve vedení Miami Marlins

V pondělí čekali fanoušci MLB zejména na zprávu, jestli se hráči a majitelé domluvili na nové Kolektivní smlouvě, čímž by žila naděje na původně plánovaný začátek sezony. Zatím jediná novinka, která ze zámoří dorazila, je konec Dereka Jetera v pozici generálního ředitele Miami Marlins.

Bývalá hvězda New York Yankees se, podle vyjádření majitele Bruce Shermana i samotného ředitele, má vzdát i svého podílu v organizaci. Jeter měl v týmu čtyřprocentní podíl.

Hlavní vlastník Bruce Sherman v prohlášení uvedl: „Vlastnická skupina je odhodlána nadále investovat do budoucnosti franšízy. Jeter, který se stal generálním ředitelem po Shermanově koupi klubu v říjnu 2017, uvedl ve svém vlastním prohlášení: „Vize budoucnosti této franšízy je jiná než ta, kterou jsem se zavázal vést.“

Pod Jeterovým vedením udělali Marlins mnoho zajímavých tahů. Zbavili se masivního kontraktu Giancarla Stantona, zlepšili svůj farmářský systém a vybudovali jednu z nejlepších mladých startovacích rotací v lize. Jeter se také zasloužil o jmenování Kim Ng první ženou a prvním generálním manažerem MLB z východní Asie. Pokud jde o výsledky, tak tým ve třech sezonách v řadě prohrál minimálně 95 utkání. Samozřejmě, velký podíl na tom má také suma vynaložena na výplaty hráču. Marlins již tradičně nemají k dispozici příliš velký rozpočet.

Klub nyní bude hledat nového generálního manažera, který povede organizaci do nadcházející sezony.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..