ČeskoMB

1. liga má za sebou Opening weekend

Druhá nejvyšší soutěž má za sebou svůj Opening weekend. Ten se, na rozdíl od toho extraligového, obešel bez odkládání zápasů.

Olympia Blansko – Pelikans Bučovice 15-2 (7 inn.) a 11-1 (7 inn.)

Ani jeden zápas souboje bývalého extraligového celku s loňským účastníkem baráže se neodehrál na plných 9 směn. Blansko si totiž se svým soupeřem dokázalo v obou případech poradit vcelku bez problémů, když si vybudovalo náskok hned v úvodu duelu. V tom prvním se Bučovicím vůbec nedařilo ani v obraně, když vyprodukovalo hned 7 chyb.

Skokani Olomouc – Blesk Jablonec 6-3 a 4-14 (7. inn.)

Velmi zajímavé zápasy nabídla konfrontace dvou největších favoritů letošní sezony 1. ligy. Nakonec se oba celky podělily o vítězství. V prvním utkání se Skokani mohli spolehnout na skvěle házejícího Marka Vykoukala, který v šesti směnách neumožnil ani jeden doběh a rozdal 11 strikeoutů. Jakub Voják na pálce stáhl 4 z šesti doběhů Skokanů, kteří zvítězili 6-3.

V druhém zápase již Skokanům nestačil na výhru ani homerun Vojáka. Blesk totiž v utkání zaznamenal dvě velmi povedené směny, ve kterých stáhl shodně po šesti dobězích. Poprvé se na jejich kopci ukázala také nová posila Angel Vilchez, který odházel sedmou směnu ve velkém stylu, když na tři strikeouty potřeboval 11 nadhozů.

SaBaT Praha – Hippos Brno 4-7 a 6-4

Dva velmi zajímavé zápasy byly k vidění také v pražské Troji, kam zavítali hráči Hippos. V jejich sestavě nechyběly ani bývalí reprezentanti Michal a Jakub Ondráčkové, nebo slovenský reprezentant Michal Puškár. Jenže nebyli to oni, kdo se postaral o skvělý obrat Hippos v deváté směně prvního duelu. Druhá polovina lineupu totiž dokázala proti do té dobý skvělému Kryštofu Dupalovi zaplnit všechny mety, aby je pak vyčistil třímeotvým odpalem Jakub Čudovský a Hippos se dostali do vedení. To pak v dohrávce udrželi a získali pro sebe první výhru. Za zmínku stojí také výkon domácího Eduarda Noska, kterému chyběl homerun k dosažení Cycle.

Ve druhém utkání to byl opět domácí SaBaT, který dlouho tahal za dlhší konec provazu a po šesti směnách měl náskok 6-1. Jenže Hippos opět v závěru zabrali a třemi doběhy lehce zdramatizovali koncovku zápasu. Tentokrát to ale domácí nadhazovači zvládli a oba celky se rozešly smírně 1-1.

Kotlářka Praha – Klasik Frýdek-Místek 20-8 (7 inn.) a 11-7

Kdo přišel Na Markétu hned v úvodu prvního utkání, tak navzdory nepříznivému počasí toho litovat nemohl. Kotlářka totiž dokázala hned v prvních třech směnách stáhnout proti hostujícím nadhazovačům 12 doběhů. Klasik se sice snažil vrátit do zápasu, ale nakonec ze svých šancí vydoloval pouze 8 doběhů. Skóre zápasu tak v šesté směně uzavřel dvoubodovým homerunem Jan Komorous.

Také ve druhém duelu měli Pražané raketový nástup, kdy po třech směnách vedli 9-0. V závěru ale dokázali hosté sedmi doběhy zdramatizovat tento souboj, ale blíž než na rozdíl čtyř bodů se nedostali a na dalekou cestu domů si přibalili dvě prohry.

Tabulka 1. ligy

  W  L  %  GB  Skóre 
Olympia Blansko2 01.00026 : 3
Kotlářka Praha2 01.00031 : 15
Blesk Jablonec11.500117 : 10
Hippos Brno11.500111 : 10
SaBaT Praha11.500110 : 11
Skokani Olomouc11.500110 : 17
Klasik Frýdek-Místek 02.000215 : 31
Pelikans Bučovice 02.00023 : 26
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..