Česko

EXL: Draci Brno smetli Arrows a míří do TOP 6

V neděli se dohrávalo třetí kolo baseballové Extraligy pěti zápasy. Draci Brno ani tentokrát nezaváhali a po devíti zápasech zatím nemají na svém kontě ani jednu prohru.

Cardion Hroši Brno – Eagles Praha 6-12

Hroši po dvou prohrách v Praze měli šanci v neděli na svém hřišti získat alespoň jeden zápas této série. Jenže v něm se Hrochů dařilo pouze v první polovině utkání. V šesté směně se již jejich startér Jakub Bílek začal trápit a Eagles dokázali čtyřmi doběhy otočit skóre na svou stranu. To již hosté ze svých rukou nepustili a nakonec si dokráčeli pro výhru. I když v deváté směně se na jejich kopci opět trápil Raymond Watt, jenž dokázal zahrát pouze jeden out a duel musel uzavřít netradičně Mikuláš Hanuš.

Petr Zýma v tomto utkání zaznamenal 3 hity, díky čemu se stal teprve dvacátým hráčem historie, který dosáhl na metu 500 úspěšných odpalů v Extralize v součtu základní části i playoff.

Technika Brno – Tempo Praha 5-7

Baseballisté pražského Tempa zatím v této sezoně neprohráli ani jednu sérii a platí to i po této neděli. Ve zápase na Properity Park Kraví Hora totiž dokázali porazit domácí 7-5. Velkou měrou se o to přičinil Filip Smola, který zaznamenal 4 hity a svůj první homerun v základní části Extraligy mimo hřiště Na Markétě. Domácím nepomohly na dva homeruny Matěje Menšíka a navrátilcům v nejvyšší soutěži tak bude i po tomto víkendu patřit poslední místo v tabulce.

Třebíč Nuclears – Sokol Hluboká 3-2 (10 inn.)

Také o vítězi této série musel rozhodnout třetí zápas, který se hrál na Vysočině. Domácí navíc měli na kopec připraveného Venezuelana Orlanda Romera. Ten předvedl další velmi dobrý výkon, když umožnil pouze jeden doběh a to až v sedmé směně. To Petr Vojta na kopci Hluboké se musel poroučet ze hry již ve čtvrté směně, kdy Nuclears obsadili bez outu všechny mety. Jenže střídající Scott Mulhearn díky třem strikeoutům dokázal z této situace Hlubokou dostat bez umožněného doběhu.

Australský nadhazovač pak držel Třebíč na nule až do poslední směny. Do ní se šlo za stavu 2-0 pro Sokol. Domácí však zabrali a zejména díky třímetovému odpalu Robina Vávry vyrovnali. O vítězi tak muselo rozhodnout nastavení.

Do desáté směny vstoupili domácí výborně, když hned s prvním odpalem zahráli double play a Hluboká nakonec nestáhla ani jeden doběh. V dohrávce pak Patrik Kadrnožka po skvěle zahrané ulejvce zařídil Nuclears obsazené všechny mety. Jaylyn Williams pak sebeobětujícím dalekým odpalem stáhl Nuclears vítězný doběh.

Draci Brno – Arrows Ostrava 11-0 (7 inn.) a 8-0

První letošní utkání na ČT Sport mělo velmi jednoznačný průběh. Hostující Arrows totiž na YD Baseball Aréně dokázali domácím vzdorovat pouze do třetí směny. Pak se Draci rozjeli a hostům v následujících čtyřech směnách nadělili 11 doběhů. A protože jejich nadhazovači Gillian WernetJan Nebenführ hostům povolili pouze tři hity, tak se zápas skončil předčasně.

Ani ve druhém utkání nedokázali Arrows domácím více vzdorovat. Draci proti Matěji Satoriovi dokázali stáhnout 8 doběhů a to jim stačilo pro další výhru. Tomáš Hrbek na kopci Draků odházel pět směn, ve kterých rozdal 8 strikeoutů a neumožnil ani jeden doběh. Maikel Aguiar pak na jeho práci navázal a ve zbylých směnách udržel pro Draky nulu v kolonce umožněných doběhů.

Arrows tak v sérii prohráli 0-3 na zápasy, což se jim proti Drakům stalo naposledy v sezoně 2018. Naopak Draci již mají na svém kontě 9 výher a žádnou prohru, což jim prakticky skoro jistě zaručuje postup do TOP 6. Naopak Arrows jsou momentálně mimo první šestku, která zaručuje postup do bojů o titul.

Tabulka EXL

  W  L  % 
Draci Brno9 01.000
Tempo Praha52.714
Eagles Praha63.667
Cardion Hroši Brno35.375
Třebíč Nuclears35.375
Sokol Hluboká36.333
Arrows Ostrava25.286
Technika Brno27.222
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..