ČeskoMB

EXL: Eagles v rekordním zápase získali první výhru v sezoně

V pátek se původně měly hrát tři zápasy. Bohužel druhý týden v řadě úřadovalo počasí a dovolilo odehrát pouze jeden duel.

Ale ani na Krči se nehrálo za ideálního počasí a praktický celé utkání lehce, nebo více pršelo. Ani to ale nezabránilo oběma startujícím nadhazovačům, aby předvedli parádní výkon. V prvních směnách tak pálkaři na obou stranách sbírali spíše strikeouty, než hity.

Na první doběh jsme si museli počkat až do třetí směny a byli to hosté z Techniky, kteří šli do vedení 1-0. Pomohl jim k tomu nezachycený odpal Roberta Regnera ve vnějším poli. Domácí však dokázali vyrovnat hned v dohrávce, kdy Jan Výbora stáhl pro bod Martina Červenku. Tato situace se nelíbila hostům, protože se zdálo, že jejich catcher tečoval svého soka ještě před domácí metou.

Parker Thode na kopci Techniky předváděl mnohem lepší výkon, než v předchozí týden. Jenže v dohrávce páté směny se musel sklonit před uměním Martina Červenky, který svým druhým homerunem v sezoně poslat Eagles do vedení 4-1. Thode ale nezanechal špatný dojem, když v pěti směnách zaznamenal 10 strikeoutů.

Ještě lepší výkon předvedl Tomáš Duffek. Ten vydržel na kopci 6 směn a hostům v nich povolil pouze 5 hitů a 2 mety zdarma. Jediný doběh Techniky šel na vrub obrany. Navíc Duffek přidal 12 strikeoutů.

V sedmé směně již měla Technika na kopci Luise Rengela a ten svůj úkol nezvládl. Hned první tři pálkaře Eagles se proti němu dostali na metu, aby pak Šimon Blažek třímetovým odpalem navýšil vedení o tři doběhy. Sám pak doběhl pro další bod po odpalu Homolky.

V deváté směně ještě dokázala Technika snížit nepříznivé skóre. Podílel se na tom také Jan Havíř, který nuceně střídal zraněného Mário Gottschalla a odpalem do levého pole zaznamenal první hit v Extralize. Technika ale otočit skóre nedokázala a první duel série vyhráli Eagles 8-4. Pro pražský celek to byla zároveň první výhra v letošní sezoně.

Nadhazovači obou týmů ale v tomto zápase rozdali celkem 31 strikeoutů, čímž vyrovnali nejlepší výkon extraligové historie od roku 2016.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Technika Brno 0 0 1 0 0 0 0 0 3   4 12 1
 Eagles Praha 0 0 1 0 3 0 4 0 –   8 6 2
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..