ČeskoMB

EXL: Nuclears dokázali zvítězit v Ostravě

V pátek se opět nehrál kompletní program. Tentokrát bylo počasí proti baseballu v Brně a tak se mohli na stadion vypravit pouze fanoušci v Ostravě.

Na Arrows Parku se utkaly dva týmy, které mají v úvodu sezony nejhorší pálku a nedal se očekávat velký počet doběhů. To se nakonec potvrdilo a duel skončil až po nastavení.

Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří se ve druhé směně dvěma doběhy dostali do vedení. Jejich startér Boris Bokaj nastoupil od začátku utkání poprvé v sezoně a dokázal udržet na nule až do páté směny. V ní nejdříve Nuclears po dvoumetovém odpalu Lukáše Malého vyrovnali, aby stejný hráč o chvíli později po divokém nadhozu Bokaje doběhl.

Nuclears pak v dohrávce poslali na kopec Ryana Johnsona, jenž jim měl dovést utkání do vítězného konce. Jenže o směnu později Arrows vyrovnali, což slibovalo zajímavý závěr. Navíc umocněný tím, že také domácí na poslední směny poslali na kopec zahraničního nadhazovače. Po svém návratu k týmu se letos poprvé v Extralize představil Alec Lemmon. A ten hned od prvního nadhozu ukazoval, že rozhodně přes zimu nic ze svých kvalit neztratil. I proto bylo skóre po devíti směnách nerozhodné 3-3.

I nastavení ukázalo, že oba týmy letos nejsou v nejlepší pálkařské formě a v desáté směně se nedokázal nikdo prosadit. V jedenácté směně však domácí vyrobili dvě chyby v obrně, kdy nedokázali zachytit dva vysoké odpaly do vzduchu a Třebíč je za to vytrestala dvěma doběhy. Naopak obrana Třebíče pomohla v dohrávce Johnsonovi zahraným dvojoutem a Nuclears tak mohli slavit první výhru v této sérii. Ta se navíc nyní přesouvá na Vysočinu a Nuclears budou mít šanci před svými fanoušky získat cenný skalp úřadujících mistrů Extraligy.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   R H E
 Třebíč Nuclears 0 0 0 0 3 0 0 0 0 0 2   5 6 4
 Arrows Ostrava 0 2 0 0 0 1 0 0 0 0 0   3 6 4
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..