ČeskoMB

EXL: Opening Day patřil brněnským Drakům

V první den soutěže byly v plánu dva večerní zápasy. Nakonec se hrálo pouze v Brně, protože v Ostravě celodenní sněžení dostalo hřiště do nehratelného stavu.

V Brně sice nesněžilo, ale teploty v YD Baseball Aréně klesaly těsně nad nulu a tak většina fanoušků dala přednost streamovanému přenosu, před osobní účastí na stadionu. Ti co přišli, tak mohli osobně vidět výborný vstup domácích do zápasu. Draci dokázali zatlačit na Tomáše Duffka hned v úvodu a po dvou směnách vedli již 6-0.

Jenže Eagles se nevzdávali a proti Filipu Čapkovi postupně našli recept a začali dotahovat skóre. V šesté směně po jeho vystřídání Janem Nebenführem se dotáhli dokonce na rozdíl jediného doběhu. V dohrávce však hosté také vystřídali svého startéra a Draci toho využili stáhnutím dalších tří doběhů.

Domácí nakonec v utkání vyhráli 9-6. Trojice Martin Červinka, Eugene HelderJakub Hajtmar si připsala po třech hitech. V dresu Eagles nastoupil poprvé v soutěžním duelu catcher Martin Červenka, ale ten si do statistik žádný úspěšný odpal nepřipsal. Draci Brno tak vstoupili do nové sezony výhrou, ale o vítězství v sérii ještě musí zabojovat o víkendu.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Eagles Praha 0 0 2 1 0 2 1 0 0   6 6 1
 Draci Brno 2 4 0 0 0 3 0 0 –   9 15 2
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..