ČeskoMB

EXL: Tempo a Nuclears se přiblížili postupu do TOP 6

Šesti zápasy pokračovala v sobotu česká baseballová Extraliga. Ve třech sériích již před nedělními souboji známe jejich vítěze.

Sokol Hluboká – Tempo Praha 3-7 a 1-2

Na jihu Čech hostili domácí v dvojzápase pražské Tempo. To se letos dlouho drží na druhém místě tabulky a dvě výhru na Hluboké by Pražanům pomohly toto místo udržet. Hned v prvním utkání Tempo nasadilo na kopec Marka Minaříka, který předvedl výborný výkon, když v šesti směnách povolil pouze dva hity a jeden doběh. Naopak sám na pálce hned v první směně dvoubodovým homerunem poslal svůj tým do vedení. Rozhodující však byla sedmá směna, kdy domácí poslali na kopec místo Williama Parsonse Australana Scotta Mulhearna. Jeho nadhozy evidentně hostům seděly a čtyřmi doběhy si vybudovali rozhodující náskok.

Do druhého zápasu Hluboká nasadila novou posilu Villu Kermina. Kolumbijský nadhazovač při své premiéře ukázal, že by mohl být dobrou náhradou za Boyce, když v šesti směnách nepovolil ani jeden doběh. Podobně se dařilo Jakeu Rabinowitzovi, jenž v šesti směnách povolil jeden doběh. Stejně jako v prvním utkání, tka i ve druhém o vítězi rozhodla sedmá směna. Do ní šel na kopec Hluboké David Šťastný, proti němuž Filip Smola odpálil dvoubodový homerun. Ondřej Vank pak domácím ve zbylých třech směnách nepovolil ani jeden hit a Tempo má před nědělním třetím utkáním vítězství v sérii jisté. S devíti výhrami by je také neměl minou postup do TOP 6.

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Třebíč Nuclears – Technika Brno 5-2 a 7-6

Na Vysočině se v sobotu odehrál dvojzápas mezi domácími Nuclears a Technikou. Domácí měli velkou motivaci vyhrát oba dva zápasy, protože by se díky dvěma výhrám výrazně přiblížili postupu do TOP 6. To se jim nakonec povedlo, ale výhry se nerodily lehce. V prvním utkání Třebíč začala velmi dobře, když si vybudovala náskok 5-0 v prvních třech směnách. Následně na kopci úřadoval Ryan Johnson, který odházel svůj nejlepší zápas v této sezoně. Celkem odházel 8 směn, ve kterých povolil pouze 2 doběhy a rozdal 12 strikeoutů. Utkání pak uzavřel Jeffrey Barto.

Ve druhém zápase si museli fanoušci počkat na první doběhy až do čtvrté směny, když skóre otevřel solo homerunem Mário Gottschall. Následně vyrobil dvě chyby v obraně Jaylyn Williams a Technika vedla již 3-0. Třebíč ale v šesté a sedmé směně dokázala šesti doběhy otočit skóre a dostala se do vedení 6-4. Do osmé směny tak šel na kopec Jeffrey Barto, aby opět duel dovedl do vítězného konce. Jenže nejdříve Matěj Netopilík stáhl pátý doběh, aby jej o chvíli později Marek Rejman stáhl pro vyrovnávající doběh.

Třebíč tak měla k dispozici dvě dohrávky, aby utkání strhla na svou stranu. Proti něm však na kopci Techniky stál Luis Rengel. Nakonec jej ale domácí dokázali pokořit, když nejdříve zaplnili všechny mety a následně si Kamil Pejchal vystál metu zdarma. Baseballisté Nuclears si tak vybojovali již osmou výhru v sezoně, což by jim také mělo stačit na postup do TOP 6.

Arrows Ostrava – Eagles Praha 3-9

Po páteční výhře mohli baseballisté Arrows v sobotu pomýšlet na druhou vyhranou sérii v sezoně. Do zápasu však vstoupili lépe Eagles, když v první směně Martin Červenka stáhl první doběh. Ve čtvrté směně hosté přidali další 3 doběhy a se šancemi domácích to nevypadalo nejlépe. Navíc David Wilson na kopci Eagles předváděl velmi dobrý výkon a za 6.1 odházených směn povolil pouze jeden doběh. Zápas pak šel za Eagles doházet Mikuláš Hanuš. Ten v osmé směně povolil dva doběhy a Arrows najednou ztráceli jeden doběh.

V deváté směně však Eagles dokázali proti startérovi Arrows Matěji Satoriovi zaplnit všechny mety s jedním outem. Ostravští tak poslali na kopec Alexandra Šína. Tomu ale nepomohla ani obrana a i díky chybě Eagles stáhli 5 doběhů. Na to již domácí nenašli odpověď a připsali si již devátou prohru z 12 zápasů. Z dvanácti hitů navíc v utkání stáhli pouze 3 doběhy. O vítězství v sérii si to oba celky rozdají v nedělním zápase na Eagles Parku.

Draci Brno – Hroši Brno 9-1

Do druhého zápasu brněnského derby postavili Hroši na kopec Jona Kennedyho, který vynechal uplynulý týden kvůli nataženým zádům. Ten ale odházel pouze 2 směny a Hroši tak museli brzy sáhnout do bullpenu. To byla voda na mlýn pro domácí pálkaře, kteří se dokázali prosadit a nakonec v utkání stáhli 9 doběhů. O jeden se postaral také Martin Schneider, který poprvé v sezoně nastoupil za Draky. V jejich dresu by měl totiž nastoupit na evropském Poháru Mistrů v červnu.

Nadhazovač Gillian Wernet dal domácím dobrých 7 směn, ve kterých nepovolil ani jeden doběh a rozdal 7 strikeoutů. Hroši se prosadili až proti Janu Nebenführovi, který jim povolil jeden doběh. Draci tak neprohráli ani ve 14 utkání v této sezoně. Naopak Hroši po 3 výhrách v úvodu sezony z následujících 11 utkání vyhráli pouze dvakrát.

Aktuální tabulka EXL

  W  L  %  GB  BA  ERA  FA  SKÓRE 
Draci Brno1401.000.3652.54.975138:39
Tempo Praha92.8183.5.2422.4.95353:31
Třebíč Nuclears86.5716.2013.05.94754:58
Eagles Praha76.5386.5.2707.06.961112:95
Cardion Hroši Brno59.3579.2423.89.97169:69
Sokol Hluboká59.3579.2295.77.97452:77
Arrows Ostrava39.25010.2206.4.95143:87
Technika Brno212.14312.2247.68.95253:118
zdroj: extraliga.baseball.cz
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..