ČeskoMB

EXL: Trápení Arrows pokračuje. Hroši ukončili nepříznivou sérii

V neděli se nakonec dle plánu neodehrály dva zápasy v Praze. Ve zbylých dvou se hrálo hlavně o to, jestli Hroši a Arrows ukončí série proher. Povedlo se to jen Brňanům.

Hroši Brno – Sokol Hluboká 8-4

Po šesti prohrách v řadě měli Hroši šanci ukončit nepříznivou sérii na svém hřišti. Překvapivě nasadili na kopec svého closera Kellena Croceho, který zatím v Extralize zápas nezačínal. Ale nakonec to na jeho výkonu nebylo vůbec znát, když Croce odházel 5 směn, ve kterých povolil pouze 1 doběh a rozdal celkem 9 strikeoutů.

Naopak na druhé straně se letos tolik nedaří Williamu Parsonsovi, což se potvrdilo i v neděli. Australský nadhazovač totiž odházel stejný počet směn jako Croce, ale umožnil v nich domácím šest doběhů. Poslední tři resp. čtyři směny pak odházela dvojice Štěpán HavlíčekRaymond Whitehead. Tam se ukázala zkušenost hostujícího nadhazovače, který umožnil pouze jeden doběh. Domácí mladík se dostával pod tlak hostujících pálkařů, ale ti nedokázali být dostatečně produktivní a nakonec se Hrochům výrazněji nepřiblížili.

Hrochy na pálce v zápase táhl jejich leadoff hitter Dan Ondroušek, který si připsal 4-z-4 a 3 doběhy. tři hity si připsla také Tyler smith, jenž letos zaostává za svými výkony z loňské sezony, kdy oblékal ještě dres Arrows Ostrava. Domácí tak díky této výhře zastavili propad tabulkou.

Třebíč Nuclears – Arrows Ostrava 7-2

Po dvou prohrách s Nuclears měli Arrows šanci vyhrát alespoň jedno utkání. Nečekal je ale jednoduchý úkol, protože třebíčští měli na kopec připraveného Orlanda Romera. Arrows však proti němu vstoupili velmi dobře a hned v první směně proti němu stáhli doběh po odpalu Jakuba Grepla. Vedení ale obhájcům mistrovského titulu dlouho nevydrželo. Do dohrávky totiž domácí vstoupili proti Ondřeji Satoriovi dvěma dvoumetovými odpaly a nakonec dvěma doběhy otočili skóre. To vydrželo stejné až do čtvrté směny. V ní Třebíč opět zatlačila na Satoriu a přidala další 3 doběhy.

Orlando Romero povolil další doběh až v šesté směně. Do nejtěžší situace se však dostal o směnu později, kdy hosté zaplnili s jedním outem všechny mety. Navíc domácí startér již atakoval stovku nadhozů. Jenže nakonec si dokázal poradit a nakonec Arrows nepovolil přidat další doběh. Poslední směny pak za Třebíč odházel Jeffrey Barto, jenž s pomocí čtyř strikeoutů utkání dovedl bez problémů do vítězného konce.

Aktuální tabulka EXL

  W  L  % 
Draci Brno1101.000
Tempo Praha52.714
Eagles Praha63.667
Třebíč Nuclears65.545
Sokol Hluboká57.417
Cardion Hroši Brno47.364
Arrows Ostrava28.200
Technika Brno29.182
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..