ČeskoMB

EXL: V Brně bylo k vidění mnoho doběhů. Arrows mají první výhru

V sobotu se již fanoušci české Extraligy dočkali pořádné porce zápasů, když se odehrálo všech 8 naplánovaných duelů. A v nich rozhodně nebyla nouze o zajímavé momenty.

Hroši Brno – Arrows Ostrava 0-1 a 16-6 (8 inn.)

Fantastický duel nadhazovačů nabídl první zápas těchto soupeřů. Nakonec měl svého hrdinou v osobě Ondřeje Satorii, který odházel complete game shutout. Za domácí předvedl další parádní výkon Jon Kennedy, který v sedmi směnách povolil jen 2 hity a rozdal 6 strikeoutů. O vítězi tak rozhodl jediný doběh, který přišel v osmé směně. Po nezachyceném třetím strikeu pro něj doběhl Lukáš Hurta.

To druhý zápas série se již nesl spíše v útočnějším duchu. Domácí se ujali vedení 2-0 již v první směně a dokázali jej postupně navyšovat. Arrows navíc nepodrželi nadhazovači a většinu utkání tak za ně odházel Aleš Navrátil. Obrana hostí také vyrobila až 5 errorů a tak si Hroši dokráčeli pro pohodlné vítězství 16-6. O vítězi série tak rozhodne nedělní zápas na Arrows Parku.

Tempo Praha – Třebíč Nuclears 5-1 a 5-1

První zápas na Tempu byl dlouho v režii nadhazovačů. Hostující startér Lukáš Pacal vydržel na kopci do čtvrté směny a rozdal 7 striekoutů, aniž by umožnil doběh. Na domácí straně začínal Jake Rabinowitz, který opět ukázal železnou ruku, když odházel 7 směn. A právě až v sedmé směně se poprvé měnilo skóre, když hosté šli do vedení po chybě domácí obrany.

V dohrávce osmé směny ale Tempo dokázalo utkání zvrátit ve svůj prospěch. Střídajícímu Ryanu Johnsonovi se přestalo na kopci dařit a domácí proti němu zaplnili mety. Následně po dobrých odpalech a chybě v obraně Třebíče z toho vytěžili 5 doběhů. Hosté tak už měli pouze jeden útok, aby minimálně vyrovnali, což se jim nepovedlo a museli se smířit s prohrou.

Také ve druhém utkání podal dobrý výkon mladý startér Třebíče Lukáš Smejkal. Stejně jako jeho spoluhráči v první směně se nedočkal více podpory od pálkařů. Ti sice dokázali vyhnat Skuiju z kopce Tempa po pěti směnách, ale v prvních osmi směnách nedokázali stáhnout ani jeden doběh. Nejblíže k němu měli ve čtvrté směně, kdy obsadili všechny mety. Jaylyn Williams navíc svedl dlouhý souboj se Skuijou, ale po patnácti nadhozech odešel z boxu se strikeoutem. To se povedlo až v deváté směně. Jenže v té době již Tempo vedlo o 5 doběhů, když dokázalo zatlačit na bullpen Nuclears. Navíc oproti prvnímu týdnu domácí nedělali tolik chyb v obraně a díky tomu mají jistotu první vyhrané série v sezoně. Navíc pro jejich vyhlídky na postup do TOP 6 velmi důležité série.

Draci Brno – Sokol Hluboká 8-0 (7 inn.) a 15-4 (7 inn.)

Sobotní dvojzápas v YD Baseball Areně nabídl dva rychlé zápasy. A v oboch dominovali domácí baseballisté, kteří dokázali Hlubokou porazit rozdílem. A pokaždé zaznamenali jeden big inning. V prvním duelu přišel ve třetí směně, kdy Draci stáhli 8 doběhů. Navíc na kopci měli jistého Filipa čapku, který odházel všech 7 směn a nepovolil v nich ani jeden doběh.

V druhém utkání Draci naopak museli otáčet nepříznivý vývoj. Hosté totiž ve druhé směně proti Wernetovi stáhli tři doběhy a měli duel dobře rozehraný. Naopak domácí první dvě směny nezaznamenali proti Petru Vojtovi ani hit. Jenže v dohrávce třetí směny se domácí rozběhli a během chvilky vyrovnali. Následně při plných metách odpálil Martin Kalábek homerun a Draci rázem vedli 7-3.

To však z jejich strany nebylo vše. V dohrávce šesté směny Draci dokázali přidal dalších 8 doběhů. Domácí do dohrávkou vstoupili čtyřmi dvoumetovými odpaly, aby pak Martin Kalábek odpálil druhý homerun v zápase. Na poslední směnu poslali draci na kopec novou posilu Ramona Aquiara. Ten se chvíli na kopci hledal a prvním třem pálkařům Hluboké nadělil po metě zdarma. Následně ale našel strikezónu a dokázal utkání uzavřít. Draci tak ani po sobotě neokusili hořkost prohry.

Technika Brno – Eagles Praha 6-16 (8 inn.) a 0-19 (5 inn.)

Ani na Properity Parku na Kraví Hoře se nedohrály zápasy na devět směn. Hostující baseballisté totiž dokázali domácí porazit dvakrát o rozdíl. V tom prvním si připsal parádní vstup do Extraligy mladý Filip Kubíček, který svůj první at-bat v nejvyšší soutěži zakončil homerunem.

Druhý zápas byl ještě kratší, než ten první, když se skončil již po pěti směnách. Domácí v nich nedokázali proti Albertu Pražákovi stáhnout ani jeden doběh. Naopak hosté z Prahy jich přidali hned 19 a zvítězili i ve třetím utkání série. Stoprocentní byl na pálce v tomto zápase Martin Červenka, který zaznamenal 4-4 a zisk mety zdarma.

Tabulka

  W  L 
Draci Brno5 0
Tempo Praha3 0
Cardion Hroši Brno31
Eagles Praha33
Arrows Ostrava12
Sokol Hluboká23
Třebíč Nuclears 03
Technika Brno15
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..