MBOstatní

NPB: Roki Sasaki je stále perfektní

V neděli opět nastoupil na kopci japonského týmu Chiba Lotte Mariners dvacetiletý Roki Sasaki. Byl to jeho první start od Perfect Game v minulém týdnu a velké množství fanoušků z celého světa bylo zvědavo, jestli Sasaki dokáže navázat na předchozí výkon.

Kdo si našel některý ze streamů utkání Mariners – Fighters, tak rozhodně nelitoval. Roki Sasaki opět drtil pálkaře soupeře zejména svým splitterem a nabaloval jednu perfektní směnu za druhou. Po šesti směnách již fanoušci začali čím dál hlasitě mluvit o tom, že by se stal prvním hráčem historie, který v profesionálním baseballu odházel dvě Perfect Game v řadě. Tato šance se zvyšovala každým dalším outem a po osmi směnách měl Sasaki další rekordy. V 28 směnách v řadě totiž zaznamenal alespoň jeden strikeout. Navíc 52 pálkařů v řadě se proti němu nedokázalo dostat na metu.

A stále byla ve hře Perfect Game. Všichni fanoušci tak byli namlsaní, že uvidí historický moment, jenže manažer Tadahito Iguchi, jehož si můžete pamatovat z Chicaga White Sox, to viděl jinak. Rozhodl se šetřit svou mladou hvězdu a v deváté směně poslal do hry bullpen. Je pravdou, že v té chvíli již měl Sasaki na svém kontě 102 nadhozů. To vzbudilo velké rozhořčení fanoušků, kteří okamžitě začali vzpomínat na rok 2019, kdy Sasakiho před draftem NPB trenéři jeho středoškolského týmu neposlali v důležitém zápase na kopec, ačkoliv to měl být jeho duel.

Na kopec tak šel Naoya Masuda a Mariners mohli stále pomýšlet na kombinovanou Perfect Game, což profesionální ligy zatím nepamatují. O tu ale přišli s druhým pálkařem ve směně, kdy catcher nedokázal najít míček po třetím strikeu a Fighters tak dostali na metu prvního běžce v zápase. Masuda pak s obrnaou dokázal zahrát další dva outy a Sasaki tak mohl získat alespoň no-hitter. Tím by se mohl částečně vyrovnat skvělému výkonu Johnnyho Vander Meera.

Flashback: Nepřekonatelný výkon Vander Meera

K tomu ale Mariners museli v dohrávce deváté směny stáhnout alespoň jeden doběh, protože skóre bylo stále nerozhodné 0-0. Když se na metu dostali jejich první dva pálkaři dohrávky, tak to s jejich nadějemi vypadalo nadějně. Jenže Mariners nedokázali ani jednoho běžce stáhnout na domácí metu. Zápas tak šel do nastavení a hned první pálkař desáté směny Chusei Mannami rozesmutnil všechny fanoušky Mariners, když poslal míč až do hlediště. Sasaki tak přišel i o no-hitter a Mariners nakonec zápas navzdory jeho parádnímu výkonu prohráli 0-1. Jeho perfektní série však stále trvá a fanoušci budou určitě bedlivě sledovat i jeho další zápas v příštím týdnu.

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..