ČeskoMB

1. liga: Skončila základní část 1. ligy

Posledními zápasy skončila uplynulý víkend základní část druhé nejvyšší soutěže. Ty již neměly vliv na složení postupové čtyřky do baráže a týmy je mohly pojmout jako přípravu před další fázi.

SaBaT Praha – Klasik Frýdek-Místek 18-7 (7 inn.) a 6-7

Poslední Frýdek-Místek měl v dvozápase se SaBaTem možnost uniknout z osmého místa tabulky. K tomu ale potřeboval v Praze dvakrát zvítězit. Jenže hned v prvním duelu jejich šance pohřbil Kryštof Dupal, jenž dovedl svůj tým k vítězství. SaBaTu se navíc dařilo i na pálce, když jeho hráči nasbírali 15 hitů a 5 met zdarma. Michal Kříž dokonce potřeboval pouze jednometový odpal, aby dosáhl Cycle.

Druhý zápas již byl mnohem vyrovnanější a oba celky bojovaly o vítězství až do poslední směny. Do ní vstupoval SaBaT s vedením 5-4. V deváté směně navíc Kryštof Dupal po divokém nadhozu startéra Frýdku-Místku Šimona Urbana navýšil skóre na 6-4. V dohrávce pak Kryštof Kavan mohl duel uzavřít a přípsat si vítěznou complete game. To se nakonec nestalo. Klasik totiž nejdříve zaplnil s jedním outem všechny mety, aby pak šestnáctiletý talent Adrián Mück dvoumetovým odpalem zařídil walk-off výhru.

Olympia Blansko – Skokani Olomouc 11-1 a 12-5

Skokani zakončili základní část dvěma prohrami

Kotlářka Praha - Blesk Jablonec 2-11 a 1-11 (7 inn.)

Jablonec v letošní sezoně prohrál hned první utkání a od té doby bral jenom výhry. Na to dokázal navázat i Na Markétě, kde domácí dvakrát vysoko přehrál. Jablonečtí se opět mohli spolehnout na kvalitní výkony svých nadhazovačů, kteří ve dvou utkáních povolili pouze 3 doběhy. Poprvé se na jejich kopci představila nová posila Ramon Ulacio. Ten odházel 3 směny bez umožněného doběhu a pálkařům nadělil 6 strikeoutů. V sestavě se poprvé letos objevil i Aliaksei Kachurka a byl stoprocentní, když zaznamenal 3 hity ze 3 AB a přidal také zisk jedné mety zdarma. Ve druhém duelu zas řdil Oto Vrána, který měl bilanci 4-z-6.

Oba týmy nyní čekají boje v baráži o Extraligu, kde se spolu utkají v dalších pěti zápasech.

TABULKA 1. LIGY  W  L  %  GB 
Blesk Jablonec131.929-
Olympia Blansko113.7862
Kotlářka Praha95.6434
Skokani Olomouc86.5715
SaBaT Praha410.2869
Hippos Brno410.2869
Pelikans Bučovice410.2869
Klasik Frýdek-Místek311.21410
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..