MBOstatní

EU: Trojice Čechů se podílela na výhrách svých týmů

V uplynulém týdnu si v evropských soutěžích zahrála trojice krajánků a všichni měli výrazný podíl na vítězstvích svých klubů.

Jan Tomek v pátek nastoupil do zápasu Legionäre proti Mníchov-Haar. Český nadhazovač odházel poslední 4 směny, ve kterých nepovolil ani jeden hit, nebo metu zdarma a rozdal celkem 5 strikeoutů. Protože ve chvíli, kdy šel na kopec, jeho tým vedl 2-0, do statistik si Tomek připsal i Save.

Jiří Vavruša v rakouské lize tentokrát nenastoupil na kopec ASAK Athletics, ale v prvním utkání proti Diving Ducks šel do hry v průběhu jako pinch-hitter a následně zůstal na první metě. A měl velký podíl na obratu jeho týmu z 3-5 na konečných 9-8. Při svém prvním startu na pálce v sedmé směně stáhl čtvrtý doběh Athletics. V seváté směně, kdy jeho tým ztrácel 4 doběhy, udělala obrana Ducks po odpalu Vavruši chybu a český baseballista si připsal další stažený doběh. Následně sám doběhl po vyrovnávajícím homerunu Sammyho Hackla. Hackl pak v desáté směně zařídil vítězný doběh utkání.

David Mergans si zahrál ve druhém utkání doubleheaderu proti Zirart Fossano. Mladý nadhazovač šel hasit situaci ve čtvrté směně, kdy měl soupeř plné mety a dva outy. Navíc se Milanu zranil jejich startér a Mergans tak neměl moc času na rozházení. Nakonec to ale zvládl, když si pomohl strikeoutem. Nakonec Mergans odházel 3.1 směny, ve kterých povolil dva doběhy. I díky tomu Milano 1946 zvítězila 13-3.

Češi v akci:
Jan Tomek – 4 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 5 SO
Jiří Vavruša – 2 AB, 1 R, 1 H, 2 RBI, 1 BB, 0 SO
David Mergans – 3.1 IP, 2 H, 2 R, 1 ER, 4 BB, 7 SO

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..