ČeskoMB

EXL: Hroši uštědřili Drakům první prohru. Třebíč rozstřílela Techniku

Čtyři zápasy uzavřely pátý týden české Extraligy. Hvězdou dne však byl rozhodně Aleš Navrátil, který překonal metu 1100 hitů v nejvyšší soutěži.

Tempo Praha – Sokol Hluboká 2-4

Po dvou výhrách Tempa na Hluboké se série přesunula na hřiště pražského týmu. Ten měl navíc na kopec připraveného Ethana Skuiju, proti kterému stál Petr Vojta. A nakonec to byl český nadhazovač, kdo měl po zápase více důvodu k radosti. Oba nadhazovači se předháněli v dobrém výkonu a teprve v dohrávce páté směny diváci viděli první doběhy. Nejdříve Ondřej Blažka stáhl Lukavského pro první bod. Následně Tempo zaplnilo mety a Vojtu vystřídal Štěpán Havlíček. Ten hned prvnímu pálkaři daroval metu zdarma, což znamenalo další doběh Tempa. Od té chvíle již Havlíček dokázal kontrolovat průběh zápasu a nepovolil další doběhy.

To Hluboká se prosadila až v sedmé směně a hned z toho byl velký obrat. Na dva outy baseballisté Sokola stáhli 4 doběhy, díky čemu musel Skuiju nahradit Anthony Fell. Skuija přitom do té doby předváděl výborný výkon a rozdal 13 strikeoutů. Ani to ale Tempu nepomohlo k výhře, protože Havlíček dokázal v dalších směnách udržet jejich pálku a zařídil Sokolu první výhru v sérii

Eagles Praha – Arrows Ostrava 3-4

Jediná série, kde se o jejím vítězi rozhodovalo v neděli, byla mezi Eagles a Arrows. A zápas to byl vyrovnaný až do poslední směny, která nakonec rozhodla o vítězi. Tomáš DuffekOndřej Satoria totiž pálkařům soupeře povolili pouze po třech dobězích. Duffek však vydržel na kopci pouze 6 směn, zatímco Satoria jich odházel celkem devět. Ještě před devátou směnou ale na tabuli svítilo vyrovnané skóre 3-3. Pak ale Jakub Grepl svým odpalem poslal Ostravu do vedení, na co již domácí nenašli adekvátní odpověď a Arrows si tak připíšou do tabulky velmi cennou výhru.
EDIT: Dle upraveného zápisu odházel poslední dvě směny za Arrows Boris Bokaj. Satoria tak na kopci strávil pouze 7 směn. Bokaj si navíc do statistik připíše výhru.

Aleš Navrátil překonal hranici 1100 hitů v Extralize

Hroši Brno - Draci Brno 12-6

Až v patnáctém utkání letošní sezony poznali baseballisté brněnských Draků hořkost prohry. Ve třetím utkání s Hrochy fanoušci mohli vidět celkem 30 hitů a 18 doběhů. Domácí si k výhře pomohli také dvěma homeruny a můžou se pochlubit, že jako první dokázali porazit zatím nejlepší tým soutěže. V ofenzivě řádil zejména Marek Krejčiřík, jenž si připsal 3 hity a stáhl 5 doběhů. Na kopci Hrochů navíc opět začínal Kellen Croce, jenž si do statistik připsal výhru.

Technika Brno - Třebíč Nuclears 2-17 (8 inn.)

Další ofenzivně laděný duel byl vidění také na Properity Park Kraví Hora. Tentokrát však řádili pouze hosté z Třebíče, kteří odskočili do vedení 3-0 již v první směně. Proti Luis Rengelovi pak přidali další 4 doběhy ve třetí směně, čímž Venezuelana vyhnali z kopce. Naopak jejich startér Lukáš Pacal odházel 7 směn, ve kterých povolil pouze 2 doběhy a rozdal 7 strikeoutů. Velmi dobrý zápas odehrál Richard Sázavský, kterému chyběl dvoumetový odpal do Cycle. I tak ale zaznamenal 2 hoemruny a stáhl celkem 4 doběhy svého týmu. Třebíč tak zvítězila i ve třetím utkání série a upevnila si třetí místo v extraligové tabulce. S devíti výhrami by je navíc neměl minout postup do TOP 6. Naopak Technice se šesté místo výrazně vzdaluje.

Aktuální tabulka EXL

  W  L  % 
Draci Brno141.934
Tempo Praha93.750
Třebíč Nuclears96.600
Eagles Praha77.500
Sokol Hluboká69.400
Cardion Hroši Brno69.400
Arrows Ostrava49.308
Technika Brno213.133
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..