ČeskoMB

EXL: Jakub Malík třetím hráčem historie s 900 hity

Po dvou utkáních bez hitu se zkušený Jakub Malík konečně dočkal významné mety. Jako třetí hráč historie české baseballové Extraligy dosáhl na metu 900 hitů.

Malík se naposledy prosadil v předchozí sérii s Technikou Brno, když dvěma hity stanovil počet svých úspěšných odpalů na 899 v druhém utkání série. Následně se musel na ten jubilejní počkat až do druhé duelu série se Sokolem Hluboká. Musel si na něj počkat až do svého druhého stavu na pálce. Nejdříve totiž dostal na úvod dohrávky druhé směny metu zdarma. V té chvíli asi ani sám netušil, že se ve stejné směně dostane do pálkařského boxu ještě jednou. Jenže Arrows zaznamenali big inning a než šel zkušený baseballista opět na pálku, tak otočili skóre z 0-1 na 7-1. Jakub Malík se tak postavil podruhé proti startérovi Sokola v situaci, kdy Arrows neměli nikoho na metách a Hluboká již zahrála dva outy. Sedmatřicetiletý hráč se pak opřel do nadhozu Kermina a poslal míč až za plot hřiště. Solo homerunem nejen dosáhl mety 900 hitů, ale také přinutil hostující trenéry, aby Kermina na kopci nahradili Viktorem Sedláčkem.

Jakub Malík je tak v krátké době druhým hráčem Arrows, který v popředí historických tabulek pálkařů dosáhl na jubilejní milník. Jeho spoluhráč Aleš Navrátil se nedávno dokonce blýskl hitem číslo 1100, díky čemu vévodí tomuto žebříčku. Na druhém místě je další legenda Pavel Budský.

PořJménoH
1.Navrátil Aleš (ARR)1 103
2.Budský Pavel (DRA)1 024
3.Malík Jakub (ARR)900
4.Hajtmar Jakub (DRA)809
5.Střítecký Martin (TECH)787
pořadí v momentu historického odpalu Malíka
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..