MBMLB

MLB: Reds odházeli no-hitter…… a stejně prohráli

Cincinatti Reds jsou letos jednoznačně nejhorším týmem celé Major League Baseball. V nedělním utkáním to stvrdili také tím, že dokázali prohrát navzdory tomu, že jejich nadhazovači nepovolili ani jeden hit.

Mladý talent Hunter Greene si vedl výborně a prvních sedm směn nepovolil ani jeden doběh a rozdal 9 strikeoutů. Bohužel v osmé směně daroval domácím dvě mety zdarma a byl vystřídán Artem Warrenem. Ten pak daroval další metu zdarma hned prvnímu pálkaři a Ke’Bryan Hayes pak dokázal stáhnout první doběh utkání.

Pirates pak v deváté směně udrželi útok Reds na nule a mohli se radovat z výhry. To znamená, že v deváté směně se již žádný z nadhazovačů Reds na kopec nepostavil a výkon Greena a Warrena tak nebude zaznamenán do historických záznamů jako no-hitter. Dle pravidel MLB musí totiž nadhazovači odházet minimálně 9 směn, aby mohl být jejich výkon považován za no-hitter.

Zajímavé je, že Reds pamatují podobný výkon, který nakonec neskončil no-hitterem. V sezoně 2010 nováček Travis Wood dokonce až do deváté směny házel perfektní zápas. Ten nakonec skončil prohrou Reds 0-1 po jedenácti směnách.

V minulém roce pro změnu Madison Bumgarner odházel sedm směn bez umožněného hitu v prvním utkání doubleheaderu proti Braves. Protože se tyto dvojzápasy hrály kvůli covidu pouze na 7 směn, tak ani jeho výkon nebyl zapsán jako no-hitter, což nadhazovač Arizony nesl velmi nelibě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..