Česko

Skokani zakončili základní část dvěma prohrami

Olomoucký výběr minulý víkend dohrál Základní část 1. Ligy. Soupeřem byli hráči Olympie Blansko, kteří si také zajistili postup do Nadstavby o Extraligu. Výhra v sérii by znamenala posun na 2. místo, ale spíše šlo o to, aby se Skokani dobře naladili na barážová utkání, které je v budoucích dnech čekají.

Olympia nasadila do úvodního utkání svoji jedničku a na kopci začal házet Štěpán Havlíček, který má bohaté zkušenosti z nižší americké soutěže. Za olomoucký výběr startoval na kopci Michal Kohout a je zajímavostí, že oba startéři byli leváci. Pouze Matěj Lázniček dokázal odpálit hit v 1. směně. V první části zápasu oba nadhazovači drželi pálkaře na uzdě, ale vše se změnilo v dohrávce 4. směny. V této směně Blansko zatlačilo na hanáckou obranu a přes dobré odpaly a chybu v obraně se Olympii podařilo skórovat. V útoku se Skokanům nepodařilo vrátit body a domácí tým v dohrávce zažil big inning. Blanenští pálkaři pálili hity, doubly, triply, jak na běžícím páse a skoré se rychle měnilo. Olomoucký trenér musel reagovat na nepříznivý vývoj utkání a na kopec se dostal Pavel Schwarz. Havlíček drtil olomoucké pálkaře, a tak na tabuli svítilo skóre 8:0 pro Blansko. Šestá směna byla opět nepodařená a přes mety zdarma se podařilo Olympii zvýšit skoré na 11:0. Marek Nastoupil a Jakub Voženílek odpálili hity, a poté Nastoupil doběhnul pro bod po nezachyceném nadhozu. Utkání skončilo v poměru 11:1 pro Olympii Blansko a Skokani měli pouze 3 hity.

Sestava v 1. utkání:

P – Kohout/Schwarz P., C – Voženílek, 1B – Dostál, 2B – Saad, 3B – Schneider, SS – Nevrla, LF – Nastoupil, CF – Lázniček, RF – Borůvka T., DH – Marek, trenér – Voják.

Petr Mik nastoupil na kopec v 2. utkání a hned v úvodní směně obdržel 1 bod. Olympia poslala na kopec Jana Svobodu, který v úvodní části čelil pouze 3 pálkařům. Ve 3. směně Blansko zatlačilo a po odpalu Havlíčka skóroval Kabeš. Poté se podařilo Skokanům zahrát out na domácí metě. Filip Nevrla odpálil double a domů jej svým hitem poslal Lázniček. Blansko dokázalo na 2 outy 5 x skórovat, a dokonce se jim podařilo ukrást domácí metu. I Skokanům se podařilo přidat nějaké body, a to přes hity a mety zdarma. Blanenský trenér vystřídal nadhazovače a na kopec se dostal Aleš Blažek. Michal Klimeš začal směnu triplem a odstartoval, tak bodové hody Olympie. Na olomoucký kopec se dostal Jakub Školoudík, který vystřídal Mika. Skokani pálili o poznání lépe než v úvodním zápasu, ale měli smůlu, že jejich odpaly nacházely rukavice blanenských polařů. V dohrávce 7. směny se hanáckým baseballistům podařilo obsadit mety, ale obrana zahrála double play. Podobný scénář se opakoval v i dohrávce další směny, kdy po odpalech Jakuba Voženílka a Pavla Schwarze Olomouc obsadila mety, ale z této výhody resultoval pouze 1 bod. V poslední směně se na kopci představil Marek Nastoupil, který neobdržel žádný bod. Olympia Blansko si i v tomto zápase připsala výhru, a to v poměru 12:5. Olomoucký tým lépe pálil než v úvodním zápasu a nejvíce hitů si připsal Filip Nevrla (3).

Sestava v 2. zápase:

P – Mik/ Školoudík/ Nastoupil, C – Voženílek, 1B – Dostál, 2B – Saad, 3B – Sova/Schneider, SS – Nevrla, LF – Nastoupil/ Schwarz P., CF – Lázniček, RF – Borůvka T., DH – Schneider, trenér – Voják.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..