ČeskoMB

Arrows Ostrava vstoupili do Poháru Mistrů prohrou se San Marinem

Úřadující mistři české Extraligy si kvůli dešti museli na první zápas letošního Poháru Mistrů počkat až do středy. Také ten nakonec zkrátila nepřízeň počasí.

Ostravští na kopec proti San Marinu poslali Marka Vykoukala, který letos nastupoval převážně ve druhé nejvyšší soutěži. Na jeho výkonu to ale nebylo znát a Marko Vykoukal dělal problémy italským pálkařům. Nakonec v šestis měnách povolil pouze 4 doběhy a dal svým spoluhráčům naději na výhru.

Zatímco se dařilo ostravskému nadhozu, tak na pálce to ze strany Arrows bylo mnohem slabší. Až do sedmé směny se na metu dostal pouze jeden pálkař i to díky trefení. Trápení na pálce prolomil dvoumetovým odpalem Jakub Malík, když už stál na kopci místo startujícího Queveda reliever Luca Di Raffaele.

Po Vykoukalovi šel na kopec další nadhazovač, který letošní sezonu strávil převážně v 1. lize. Jiří Hikl v sedmé směně nejdříve povolil pouze jeden hit. V další směně již proti němu odpálil homerun Gabriel Lino. Nadhazovače Ostravy to nakonec tolik mrzet nemuselo, protože zápas byl o chvíli později kvůli dešti předčasně ukončen a tento doběh se mu do statistik nezapočítá.

Arrows tak nakonec zejména díky sympatickému výkonu nadhazovačů podlehli San Marinu 0-4. Hned po zápase je však čekal přesun na hlavní hřiště, kde nastoupí proti domácímu Bonnu Capitals. Start je naplánovaný na 15:00, ale oddálit jej může pokračující déšť.

8.6.221234567RHELOB
 San Marino 0 0 1 1 0 2 0 4 8 0 4
 Arrows Ostrava 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..