MBOstatní

Evropský Pohár Mistrů se změní na Ligu Mistrů

Zdá se, že letošní Pohár Mistrů byl poslední, který se hrál ve formátu, jaký byl k vidění prakticky celou dobu od jeho vzniku. Nově by jej totiž měla nahradit Liga Mistrů.

S touto informaci přišel v průběhu finálového utkání nový Prezident baseballových operací WBSC Europe Krunoslav Karin v průběhu finálového utkání mezi Parmou a Amsterdame na chatu ve vysílání. “Dobrá práce s přenosem. V příštím roce již nebude žádný turnaj, protože WBSC spouští v Evropě novou Ligu Mistrů,” napsal Kruno Karin.

Dle několika zdrojů je tento formát v plánu, ale stále nejsou známe podrobnosti. Každopádně se zdá, že nová baseballová evropská Liga Mistrů bude skutečností a od příštího roku by se tedy nejlepší týmy na starém kontinentu měly setkávat více, než jen na jednom turnaji. Samozřejmě, musíme si počkat na více podrobností a předpokládáme, že více podrobností WBSC Europe oznámí až v průběhu podzimu.

Byla by to ale další velká změna v klubových soutěžích v posledních týdnech. Již několik týdnů představitelé WBSC zmiňují, že již vítěz letošního Poháru Mistrů by měl hrát obdobný turnaj na celosvětové úrovni. Také podrobnosti ohledně tohoto turnaje zatím nejsou známé.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..