MBOstatní

Italská Parma obhájila prvenství na Poháru Mistrů

Poslední týden patřil v Evropě prestižnímu Poháru Mistrů.

Finále mezi Parmou a Amsterdamem přineslo skvělý baseball plný zvratů a emocí. Na konci se ale po těsné výhře 7-6 mohli z obhajoby loňského prvenství radovat baseballisté italské Parma. Pro Parmu je letošní výhra již patnáctá v nejlepším evropském klubovém poháru a zvýšila tak svůj náskok v historických tabulkách před Curacao Neptunus (10 titulů). Amsterdamu nepomohlo, že měl v sestavě Denzela Richardsona, jenž měl jako jediný na turnaji 4 homeruny. Delano Selassa zase jako jediný 12 hitů.

Na třetím místě skončili baseballisté domácího týmu Bonn Capitals. To dokázali v poslední směně čtyřmi doběhy otočit skóre zápasu se San Marinem a nakonec zvítězili 6-4. Bonn tak po loňském druhém místu z Ostravy končí opět mezi nejlepšími třemi.

Naopak druhý německý celek z Heidenheimu nedokázal v utkání o 7. místo porazit Curacao Neptunus a Německo tak přijde o místenku v Poháru Mistrů v roce 2023. V zajímavém utkání Heidenheim dokázal v deváté směně dvoubodovým homerunem poslat zápas do nastavení. V něm ale Stijn Van Der Meer grand slam homerunem zajistil baseballistům Neptunusu dostatečný náskok, o nějž v dohrávce již nepřišli.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..