ČeskoMB

PBT: Čeští mladíci porazili The North Baseball

Před prvním utkáním mužské reprezentace na Pražském baseballovém týdnu se poprvé představil v ostrém zápase o výběr mladých prospektů. Ti se postavili proti mladým baseballistům z Kanady.

Češi do utkání vstoupili velmi dobře, když v dohrávce první směny stáhli po odpalech Michala Šindelky a Jakuba Winklera tři doběhy. Navíc Ondřej Vank začal na kopci dobře a první dvě směny udržel nulu. Až teprve ve třetí směně se dokázali hráči kanadského výběru poprvé prosadit, když Jacob thompson odpálil dvoubodový homerun.

Češi ale dokázali odpovědět hned v dohrávce, kdy i díky chybám v obraně soupeře také stáhli dva doběhy. Také česká obrana se nevyhnula chybám a jedna z nich přinesla ve čtvrté směně další doběh soupeře.

Dohrávka ale opět patřila českému týmu a zejména Michalu Šindelkovi. Ten svým druhým odpalem v zápase přidal tři body, když dokázal poslat míč až za plot.

V dohrávce sedmé směny měli Češi možnost ukončit zápas, když za stavu 10-4 měli obsazené všechny mety s jedním outem. Kanaďané si ale pomohli zahranou double play. Na pálce se sice mladí Kanaďané snažili stáhnout vedení českého celku, ale nedokázali zaznamenat výraznější úspěch. Naopak Češi ještě v dohrávce osmé směny své vedení navýšili. Nakonec zvítězili 13-5 a připsali si první úspěch na turnaji.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..