ČeskoMB

EXL: Třebíč je zpátky ve hře o semifinále

V pátek a v v sobotu pokračovala baseballová Extraliga dalšími zápasy. Po nich se nám situace ve druhé polovině tabulky hodně zamotala.

Třebíč Nuclears – Arrows Ostrava

V pátek se rozehrála série mezi Arrows a Nuclears prvním utkáním v Třebíči. Jenže to muselo být ve čtvrté směně kvůli dešti přerušeno za stavu 1-0 pro domácí a nakonec se dohrávalo až v sobotu na Vysočině. A Třebíč toho dokázala využít. Na kopec poslala Ryana Johnsona, který dokázal udržet pákaře Arrows a nepovolil jim žádný doběh. Naopak v šesté směně zařídil Nuclears vyrovnání na 1-1 a za tohoto stavu se šlo až do nastavení. V nastavení se pak Nuclears dostali do vedneí 2-1, které potřebovali udržet. Arrows ale nakonec byli centimetry od vítězství, když Lukáš Malý ve vnějším poli na plotu zachytili odpal Dana Černého, který mířil až za plot.

Ve druhém duelu si domácí povzbuzení první výhrou v TOP 6 došli pro další vítězství. Tentokrát se na něm výrazně podílela dvojice Orlando Romero a Jeffrey Barto. Ti totiž ostravským pálkařům nepovolili ani jeden doběh a rozdali celkem 13 strikeoutů. Arrows tak nepomohl ani výborný výkon Aleca Lemmona, jenž odházel osm směn s deseti strikeouty. Jenže v dohrávce druhé směny proti němu domácí stáhli dva doběhy a to se ukázalo jako rozhodující. Třebíč tak porazila Ostravu 2-0, i když na hity prohrála 2-6.

Draci Brno – Eagles Praha

Tato série se zatím nese celkem jednoznačně v prospěch brněnského týmu. Ten v prvních dvou zápasech pálkařům Eagles povolil pouze 5 hitů a jejich nadhazovači dvakrát udrželi nulu. Naopak na pálce Draci dokázali stáhnout 18 doběhů. Eagles tak nepomohli ani David Bauer a Marcus Weinzimmer, kteří letos v jejich dresu nastoupili poprvé. Druhý jmenovaný si alespoň v sobotním utkání připsal první hit v české baseballové Extralize.

Hroši Brno – Tempo

Pouze tato série nemá před nedělními zápasy svého vítěze. V Brně se totiž oba týmy podělily o vítězství. Tempu totiž v prvním duelu nestačilo ani nasazení Ethana Skuiju na kopec. Americký nadhazovač sice v šesti směnách rozdal 13 strikeoutů, ale zároveň hodil 7 met zdarma, čehož domácí využili k pěti doběhům. Hroši ale definitivně strhli duel na svou stranu ve druhé polovině, kdy Skuiju vystřídal Marek Minařík. Toho nepodržela ani obrana, když Tempo v zápase udělalo až 6 chyb. Domácí fanoušky určitě potěšil dvěma homeruny Jihoafričan Tyler Smith, jenž se tak významně podílel na výhře 11-5.

Druhý duel už patřil více nadhazovačům. Bohužel pro domácí jejich startér Lukáš Ercoli musel z kopce již po dvou směnách za stavu 2-1 pro Tempo. Místo něj šel házet Tomáš Ondra, který nakonec doházel celý zbytek duelu a Tempu povolil v šesti směnách ani jeden doběh. Ani tento výkon ale Hrochům na výhru nestačil. Jake RabinowitzŠtěpán Dupal totiž povolil pouze jeden doběh a připsali si 13 strikeoutů. Tempo díky tomu zvítězilo 3-1.

TOP 6 se nám tak přehoupla do druhé poloviny a při pohledu na tabulku se zdá, že se nám týmy rozdělily do dvou skupin. V té první jsou Draci, Tempo a Hroši, kteří jsou blízko k postupu do semifinále. V té druhé jsou 3 týmy se dvěma výhrami, které si to s největší pravděpodobností rozdají o zbylou semifinálovou místenku.

Tabulka TOP 6

  W  L  %  GB  BA  ERA  FA  SKÓRE 
Draci Brno71.875.3042.41.98956:16
Tempo Praha62.7501.2742.43.96346:30
Cardion Hroši Brno53.6252.2233.2.96932:28
Arrows Ostrava26.2505.2375.14.96929:42
Třebíč Nuclears26.2505.1883.78.96615:38
Eagles Praha26.2505.2116.54.96827:51
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..