ČeskoMB

EXL: v zápase Draků nadhazoval David Winkler na syna Jakuba

Nedělní utkání Nuclears proti Drakům přineslo více zajímavostí. Nejenže si Kamil Pejchal zahrál na všech pozicích (psali jsme). Ale v jednu chvíli házel míč otec na syna.

K této situaci došlo v deváté směně zápasu, kdy Draci vedli již 15-1. Na kopec brněnského celku se postavil dvaačtyřicetiletý David Winkler, který naposledy v Extralize nadhazoval v roce 2014 a v ve své kariéře neměl v nejvyšší soutěži odházených ani 20 kompletních směn. Na pozici catchera, která kdysi Davidovi většinu kariéry byla vlastní totiž byl jeho syn šestnáctiletý Jakub Winkler.

Oba Winklerové nakonec nepovolili ani jeden doběh, ale to pro ně v ten moment nebylo úplně nejdůležitější. ” Tohle jsme spolu chtěli, ale třeba za dva roky,” napsal nám starší z dua Winklerů. “proste to vyšlo a mám splněno. Jsem šťastný. Trošku sranda, ale velký respekt před Třebíči. Není to úplně jednoduchý jít házet a neztrapnit se. Tak jsem házel ‘by’ MLB – co nejpomaleji. Každopádně jsem za to strašně rad a večer jsme se ještě doma zasmáli, že tak pomalý nadhozy nikdy nechytal.”

V minulosti již fanoušci mohli na českých hřištích podobnou situaci vidět. Není to tak dávno, co se v dresu Jablonce objevili na ose nadhazovač-catcher Vladimír a Marek Chlup.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..