MBOstatní

EU: Heidenheim s Vavrušou v semifinále remizuje s Bonnem

Bratrské duo Jiří a Daniel Vavruša se objevuje v přehledu krajánků v evropských ligách. Starší Daniel odehrál dramatický duel s Bonnem.

V německé Bundeslize se v uplynulém víkendu rozehrála pouze jedna semifinálová série. V ní nastoupil Daniel Vavruša za Heidenheim proti Bonnu. A po dvou zápasech je stav nerozhodný 1-1. v prvním utkání Bonn vyhrál 7-3 a Vavruša si v dresu poražených připsal do statistik 1 hit. Druhý duel nabídl větší drama, když se hrálo až 14 směn. Daniel Vavruša si v zápase připsal 1 hit a 2 mety zdarma. Hrdinou byl ale jeho spoluhráč Shawn Larry, jenž ve čtrnácté směně tříbodovým homerunem zařídil rozdílové body pro Heidenheim, který tak zvítězil 5-2. Příští víkend se zapojí do semifinále i Regensburg s Janem Tomkem v sestavě. Ten nastoupí proti PAderbornu.

Poslední dva zápasy základní části rakouské Bundesligy odehrál také tým ASAK Athletics. Proti Dornbirn Indians si ale připsal dvě prohry. V první utkání za Atheltics nastoupil Jiří Vavruša na druhé metě a do statistik si připsal doběh a zisk mety zdarma. Ve druhém již Jirka nastoupil jako startující nadhazovač a na kopci vydržel 8 směn. V nich povolil 4 doběhy, z toho byl jen jeden “earned”. Protože jeho tým nakonec prohrál 3-6, tak si Jirka připsla první výhru v sezoně. Základní část tak zakončil s ERA 6.00 a pálkařským průměrem .333. Nyní na týmy čeká čtvrtfinále. V něm si poprvé v historii lépe nasazené týmy mohly vybírat, proti komu chtějí nastoupit. Athletics si vybírali poslední a nakonec tak pro ně zbyl hůře umístěný tým z Vídně Metrostars.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..