ČeskoMB

EXL: Draci Brno jsou jednu výhru od zisku mistrovského titulu

V pátém utkání letošní Czech Series mezi Draky a Hrochy si mohl jeden z týmů vypracovat velkou výhodu v sérii, když by mu po třetí výhře chyběl jeden duel k zisku titulu. Před pátečním duelem jsou nakonec v lepší pozici Draci, kteří dokázali svého soupeře přehrát 8-1.

Hroši podruhé v sérii vsadili na kopci na Tomáše Ondru, ačkoliv se mu předešlý start proti tomuto soupeři příliš nepovedl. Ani tentokrát neodkázal dlouho vzdorovat dračí pálce. Ta v dohrávce druhé směny dokázala stáhnout tři doběhy, když Ondru nepodržela ani jeho obrana. Nakonec hroší startér vydržel na kopci pouze tři směny a střídán byl za stavu 3-0 pro domácí.

To Juan Jaime přidal další pořádnou porci nadhozů, když v zápase odházel sedm směn. V nich hostům povolil pouze 3 hity a jediný doběh. O ten se ve čtvrté směně postaral odpalem Petr Čech, který stáhl Vojtěcha Menšíka.

V páté směně vrátil Drakům tříbodové vedení svým šestým homerunem v Extralize Martin Červinka. O chvíli později pak Pabel Manzanero třímetovým odpalem stáhl Jakuba Hajtmara pro pátý doběh. To vše již proti Lukáši Hlouchovi, jenž nahradil Tomáše Ondru. Hroši pak poslali na kopec ještě Borise Večerku a Jakuba Bílka, ale ani oni neudrželi nulu v kolonce umožněných doběhů. Domácí tak postupně navýšili skóre na 8-1.

V posledních dvou směnách navíc šel místo Jaimeho házet Martin Schneider. Ten předvedl další velmi dobrý výkon a svými slidery dělal problém pálkařům Hrochů. Draci si tak nakonec připsali výhru a v sérii vedou již 3-2. Od roku 1999 se ve finále, kdy se hrálo na 4 výhry pouze jednou stalo, že některý z celků vedl v sérii stejným poměrem. Draci tehdy využili hned další možnost, aby získali mistrovský titul, když porazili Techniku Brno.

Letošní Czech Series tak bude pokračovat v pátek od 17:00 na hřišti Hrochů.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Cardion Hroši Brno 0 0 0 1 0 0 0 0 0141
Draci Brno 0 3 0 0 2 0 1 2 –8160
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..