ČeskoMB

EXL: Draci Brno vyhráli druhý zápas Czech series a vyrovnali sérii na 1-1

V sobotu pokračovala letošní Czech Series druhým utkáním. Tentokrát se ale přesunula na domácí hřiště Hrochů Brno. Ti ale nedokázali svému soupeři odskočit do vedení 2-0 na zápasy. Tento stav se zatím nikomu v historii ve finále otočit nepovedlo a Hroši by tak získali výraznou výhodu ve zbytku série. Jenže Draci byli proti.

Hostující baseballisté totiž nastoupili do utkání dobře motivovaní a to přetavili ve tři doběhy v první směně. O dva z nich se postaral homerunem Martin Schneider, který poslal za plot nadhoz Tomáše Ondry.

Domácí se proti Gillianu Wernetovi na kopci Draků prosadili v dohrávce druhé směny, kdy Dan Ondroušek a Tyler Smith stáhli po doběhu. Jenže hned další útok hostí znamenal další rozdíl ve skóre, když Draci dokázali stáhnout 4 doběhy.

Tomáš Ondra nakonec v pěti směnách povolil 11 hitů a 8 doběhů. Pro zbylé čtyři směny jej nahradil Jakub Bílek a ten si vedl mnohem lépe, když ve zbylém průběhu hostům nepovolil ani jeden úspěšný odpal. To na druhé straně Václav Tauš v 3.1 odházených směnách povolil domácím ještě dva doběhy.

Hrochům nepomohlo k výhře ani to, že Draky přehráli na hity 12-11. Hosté totiž na rozdíl od domácích neudělali ani jednu chybu v obraně. Ti jich vyprodukovali hned čtyři. Draci tak dokázali Hrochům vrátit prohru z domácího hřiště. V neděli se můžou pokusit v YD Aréně o druhou výhru v sérii.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Draci Brno 3 0 4 0 1 0 0 0 0   8 11 0
 Cardion Hroši Brno 0 2 0 0 0 0 0 2 0   4 12 4
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..