ČeskoMB

EXL: První finále vyhráli Hroši Brno v nastavení

Obrovské drama nabídlo první utkání letošní Czech Series mezi Draky a Hrochy. To se natáhlo až na deset směn a první výhru získali hostující hráči.

Oba týmy vsadily v úvodním duelu série na české nadhazovače, když za domácí startoval Filip Čapka a za hosty Lukáš Ercoli. Ani jeden z nich ale nemohl být po první směně úplně spokojený. Nejdříve totiž odpálil solo homerun Tyler Smith, aby v dohrávce Draci odskočili do vedení 2-1 po odpalech Eugena Heldera a Pabela Manzanera.

Ve třetí směně se ale opět prosadili hosté, když se tentokrát prosadili jejich třetí (Vojtěch Menšík) a čtvrtý (Petr Čech) pálkař v lineupu. Jenže Draci i na toto vedení Hrochů našli odpověď a v páté směně jim Eugene Helder solo homerunem zařídil vyrovnání. O chvíli později se již fanoušci radovali po odpalu Manzanera, ten ale jen těsně neskončil za plotem.

Od osmé směny již na obou stranách stáli na kopci střídající nadhazovači. Oba celky tentokrát vsadili na zahraniční posily. Jak Juan Jaime, tak Kellen Croce v nadcházejících dvou směnách přestáli těžké chvilky a utkání tak šlo za stavu 3-3 do nastavení. To odstartoval Petr Čech již svým čtvrtým hitem v utkání a Hroši zaplnili všechny mety. Ty pak vyčistil dvoumetovým odpalem Jan Pospíšil a hosté tak měli před dohrávkou vlekou výhodu.

Jenže Pabel Manzanero dokázal napodobit Petra Čecha a také on započal dračí útok úspěšným odpalem, kterým stáhl jeden doběh. Jenže jeho spoluhráči na něj již nedokázali navázat a Kellen Croce tak dotáhl duel do vítězného konce.

Hroši se tak radují ze své vůbec první výhry ve finále. Navíc z posledních 23 finálových sérií jen šestkrát nevyhrál titul tým, který vedl v sérii 1-0 na zápasy. Draci naopak mají několik hodin na to, aby se z prohry otřepali a v sobotu se můžou na hřišti Hrochů pokusit o vyrovnání série.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 R H E L
Cardion Hroši Brno 1 0 2 0 0 0 0 0 0 361009
Draci Brno 2 0 0 0 1 0 0 0 0 149011
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..