MBWomen

MEŽ: Češky berou stříbro! Ve finále prohrály s Francií

V sobotu odpoledne nastoupily ve francouzském Montpellier české baseballistky k finálovému utkání evropského šampionátu proti domácímu výběru, který obhajoval zlato z roku 2019. V něm chtěly Češky zopakovat vítězství ze základní skupiny a vybojovat si zlaté medaile.

Pro české hráčky se ale utkání nezačalo vyvíjet dle představ, když hned první pálkařka Emma Patryová odpálila inside-the-park homerun. Následně přidaly Francouzky další dva doběhy a po první směně vedly 3-2.

V dohrávce druhé směny se dočkaly i Češky, které po odpalech Terezy ŠustrovéKateřiny Markové dokázaly snížit na rozdíl jednoho bodu.

Utkání se ale zlomilo ve třetí směně, kdy Francouzky vytvořili tlak na startující nadhazovačku Terezu Stejspalovou. Ta nakonec musela z kopce dolů, ale tlak soupeřek nedokázala hned zastavit ani Kristýna El Ghannam. Francie tak dokázala stáhnout 7 doběhů. Češky se pak nedokázali výrazně trápit francouzskou nadhazovačku Cassandru Vigneauovou a v pěti směnách proti ní stáhli pouze 3 doběhy.

Zápas se nakonec skončil výhrou Francie 13-3 po pěti směnách a reprezentantky země “Galského kohouta” tak obhájily zlaté medaile. Češky si oproti poslednímu šampionátu polepšily a tentokrát si domu vezou stříbrný kov.

Finále1234567RHELOB
 Francie 3 0 7 0 3   13 10 0 6
 Česko 0 2 0 1 0   3 6 3 6
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..