MBWomen

MEŽ: Češky porazily Francii a živí naději na postup do finále

Den po prohře s Velkou Británii nastoupily české reprezentantky proti domácí Francii. S tímto soupeřem mělo Česko dosud negativní bilanci 0-2 se skóre 19-48.

Svěřenkyně trenéra Richarda Kanii vstoupily do utkání nejlepším možným způsobem, když v první směně vytvořily tlak na obranu Francie. Ta udělala několik chyb a Češky si vytvořily šestibodový náskok. Ten navýšily o směnu později a najednou vedly již 8-0.

Na kopci českého výběru podávala výborný výkon Tereza Šustrová, která v prvních třech směnách nepovolila ani jeden doběh. Francouzky si první body připsaly až ve čtvrté směně, aby v páté stáhly další tři doběhy a dotáhly se na rozdíl tří bodů.

V dohrávce ale opět zabrala česká pálka, která domácím vrátila tři doběhy a tím si Češky vytvořily rozhodující náskok. V šesté směně již Tereza Šustrová nedokázala odolávat tlaku soupeřek a na kopec tak šla Kristýna El Ghannam. Ta dokázala dovést duel do vítězného konce a připsala si první Save na mezinárodní úrovni. Češky se tak po posledním outu mohly radovat z historicky první výhry na mezinárodní úrovni.

Český národní tým po vítězství nad Francií stále může pomýšlet na postup do sobotního finále. K tomu ale potřebuje v pátek porazit Nizozemsko.

4.8.221234567RHELOB
Francie00023319954
Česko620030X118310
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..