ČeskoMB

MEŽ: Česky porazily i Nizozemsko a zahrají si finále

Po výhře nad obhájkyněmi zlatých medailí nastoupily v pátek české baseballistky proti naposledy stříbrným Nizozemkám. Výhra by svěřenkyním trenéra Richarda Kanii zajistila postup do sobotního finále.

Češky do zápasu vstoupily výborně a hned v první směně dokázaly soupeřkám nadělit čtyři doběhy. V dohrávce ale při dvou outech ztratila startující nadhazovačka Eva Ventrubová kontrolu nad strikezónou a po třech metách zdarma v řadě ji trenéři vystřídali Miluškou Šprdlíkovou. Bohužel ani ona nedokázala okamžitě zastavit nizozemský útok a soupeřky se šesti doběhy dostaly do vedení.

Naštěstí pro Česko se v dalších směnách Šprdlíková a následně i Karolína Blažková na kopci chytily a soupeřkám již moc met zdarma nedarovaly. Zejména Blažková podala výborný výkon, když ve třech směnách neumožnila ani jeden hit a doběh. Vše navíc podpořila historicky prvním homerunem v oficiálním utkání ženské baseballové reprezentace, když zaznamenala inside-the-park homerun.

V páté a šesté směně navíc české baseballistky trápícím se Nizozemkám nadělily dalších 16 doběhů, čímž odskočily do výrazného vedení. S výborně házející Blažkovou na kopci si pak již vítězství nenechaly ujít.

Česky tak po historicky první výhře přidaly hned další. Navíc poprvé o rozdíl. Vítězství je navíc posunulo do sobotního finále, v němž nastoupí proti vítězi večerního utkání mezi Velkou Británii a Francií.

5.8.221234567RHELOB
 Česko 4 0 3 1 7 9  24 14 3 6
 Nizozemsko 6 0 2 1 0 0  9 6 6 8
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..