MBMLB

MLB: Hvězda Padres dostala 80-zápasový trest za doping

Vycházející hvězda San Diego Padres i celé Major League Baseball Fernando Tatis Jr. se opět dostal na titulku všech sportovních serverů ve Spojených Státech. Nyní nikoliv za své sportovní výkony, ale kvůli dopingovému trestu od vedení soutěže. Dle rozhodnutí si nezahraje 80 zápasů, protože měl pozitivní test na anabolický steroid Clostebol.

Samotný hráč okamžitě vydal tiskovou zprávu, v niž se snaží vysvětlit svůj prohřešek. V prohlášení 23letý shortstop uvedl, že neúmyslně užil lék, který obsahoval Clostebol, aby vyléčil případ kožního onemocnění. „Měl jsem použít zdroje, které mám k dispozici, abych zajistil, že v tom, co jsem vzal, nebyly žádné zakázané látky. To se mi nepodařilo,“ řekl.

„Jsem úplně zničený. Není jiné místo na světě, kde nebyl raději, než na hřišti a soupeřil se svými spoluhráči,“ dodal. Tatis uvedl, že se původně proti suspendaci odvolal, ale od té doby si „uvědomil, že (jeho) chyba byla příčinou tohoto výsledku“ a nyní začne pozastavení okamžitě odpykávat.

Tatis Jr. přitom za Padres naposledy nastoupil v sezoně 2022. V průběhu offseason utrpěl zlomeninu zápěstí a v březnu pak musel podstoupit jeho operaci. Hodně se spekulovalo, jestli si zlomeninu nezpůsobil nehodou na motorce, kterou hráč sám přiznal. Nyní byl ale jeho návrat do sestavy Padres blízko a v minulém týdnu se objevil již na farmě v San Antoniu.

“Byli jsme překvapeni a extrémně zklamáni, když jsme se dnes dozvěděli, že Fernando Tatis Jr. byl pozitivně testován na látku zvyšující výkon v rozporu s Společným preventivním a léčebným programem Major League Baseball a následně dostal trest na 80 zápasů bez nároku na odměnu,” uvedlo San Diegu v prohlášení. “Plně podporujeme program a doufáme, že se Fernando z této zkušenosti poučí.”

Pro samotný klub absence Tatise Jr. v době, kdy se blíží rozhodující fáze bojů o postup do playoff. Bez něj budou šance Padres o něco nižší. Navíc obě strany v loňské sezoně podepsaly prodloužení spolupráce o 14 let za 340 milionů dolarů a hráč měl být jednou z hlavních tváří klubu. Nyní si ale sebou ponese cejch dopingového hříšníka.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..