ČeskoMB

MS U12: Češi v nastavení porazili Itálii

Po čtyřech prohrách v základní skupině vstoupili Češi do bojů ve skupině o umístnění. Jako první je ve čtvrtek čekali baseballisté Itálie, kterým mohli vrátit prohru z finále Mistrovství Evropy 2021.

Svěřenci Matouše Procházky vstoupili do utkání velmi dobře, když v první směně doběhl pro doběh Robin Míka. Češi tak poprvé na šampionátu poznali jaké je to vést v některém z duelů. V dalších směnách navíc český národní tým dokázal navyšovat skóre až na 5-0.

Václav Novák na kopci navíc dlouho držel italské pálkaře, kteří si první hit připsali až v dohrávce čtvrté směny. Druhý hit soupeře znamenal také první doběh Itálie a také konec Nováka na kopci, který již měl na svém kontě 74 nadhozů. Italové se ale dokázali v této směně chytit a nakonec vyrovnali utkání na 5-5. O směnu později je dokonce Edoardo Angioni poslal do vedení 6-5.

Jenže čeští mladíci se nevzdali a v šesté směně po chybě italské obrany doběhl Novák pro šestý doběh. Protože Martin Fajmon v dohrávce Italům nepovolil žádný doběh, tak se duel přehoupl do nastavení.

V sedmém inningu Češi využili toho, že měli automaticky dva běžce na metách. Nejdříve Marek Ovesný úspěšnou ulejvkou zaplnil mety, aby pak Adam Štastný poslal Česko do jednobodového vedení. O chvíli později Václav Novák dvoumetovým odpalem vyčistil mety a Česko již vedlo 10-6. Nováka pak stáhl Martin Fajmon.

Fajmon pak v dohrávce s pomocí dvou strikeoutů udržel Italy na nule a Češi se tak můžou radovat z první výhry na šampionátu. Již v pátek si můžou připsat další v zápase proti Panamě, která by ale měla být papírově mnohem těžší soupeř, než Itálie. Ve skupině o 7.-11. místo jsou Češi po výhře nad Itálii aktuálně na třetím místě s bilancí 1 výhra a 1 prohra.

4.8.221234567RHELOB
 Česko 1 0 2 2 0 1 5 11 8 5 12
 Itálie 0 0 0 5 1 0 0 6 8 2 11
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..