ČeskoMB

V Blansku fanoušci rasisticky uráželi hráče Jablonce

K velmi nepříjemnému incidentu došlo v pátek večer v utkání Nadstavby o Extraligu mezi domácí Olympií Blansko a Bleskem Jablonec. V závěru utkání někteří z fanoušků začali vykřikovat rasistické urážky směrem k zahraničním nadhazovačům severočeského týmu.

Jablonečtí totiž do utkání poslali na kopec dvojici Angel Vilchez a Eduardo Ulacio. Těm se na Strawberry Field dařilo držet domácí pálkaře pouze na jednom doběhu, což někdo v hledišti nemohl skousnout a nevybíravě urážel hráče i rozhodčí. Nikdo z redakce na zápase nebyl přítomen, ale samotní rozhodčí tento incident popsali v Zápisu o utkání.

“Do 7 směny zápas probíhal v poklidu. Následně se začaly projevovat emoce a diváci začali být opravdu nepříjemní. Sprostě nadávali a dokonce měli pár rasistických poznámek na úkor zahraničních nadhazovačů soupeře. Manager domácích na moji žádost šel požádat diváky o klid, což částečně pomohlo, ale celková atmosféra zůstala velmi nepříjemná. Při odchodu do šaten po zápase nadávali i oběma rozhodčím do blbců,” píše se v připomínkách rozhodčích.

Také na fóru na Discordu tento incident potvrdil jeden z hráčů Jablonce. Rasismus v jakékoliv formě rozhodně na baseballová sportoviště nepatří a věřím, že Česká baseballová asociace tento incident náležitě prošetří a vyvodí relevantní závěry.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

2 komentáře: „V Blansku fanoušci rasisticky uráželi hráče Jablonce

  • prvně bych zjistil jak se to opravdu stalo a to ze jejich Manager řval po fanouškovi tak pojď ty zmrde tě rozbiju nikdo nenapíše achjo. a rasismus nebyl přítomen a rozhodčí se taky mohou zamyslet nad tím co předváděli

    Reagovat
    • V komentáři na Facebooku potvrdil a odsoudil rasismus samotný hráč Blanska… Mrkněte případně na naše forum, tam jsem hodil screenshot

      Reagovat

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..