ČeskoMB

ČBP: Arrows Ostrava jsou jeden krok od postupu do finále

Již v pátek večer se v Praze rozehrálo letošní semifinále Českého baseballové poháru utkáním mezi domácími Eagles Praha a hosty z Ostravy.

V chladném počasí měli navrch nadhazovači nad pálkaři. Navíc oba celky postavily na kopec svá esa, když Eagles vsadili na Tomáše Duffka a za Arrows začínal Boris Bokaj.

Na první doběh jsme si tak museli počkat až do dohrávky čtvrté směny, kdy Šimon Blažek stáhl pro bod Martina Červenku. Víc doběhů již Bokaj domácím nepovolil. Tomáš Duffek si vedl ještě lépe, když v sedmi směnách nepovolil ani jeden doběh.

Arrows ale využili střídání na domácím kopci, kde Duffka nahradil Matyáš Trčka. Proti němu hosté dokázali obsadit všechny mety, aby následně Aleš Navrátil svým odpalem poslal Ostravu do vedení 2-1.

Tento stav platil i před dohrávkou deváté směny. Do ní šli hosté s Matyášem Pjontkem na kopci, ale ten dokázal zahrát jen jeden out a daroval dvě mety zdarma. Arrows tak sáhli k další změně a duel šel uzavřít Ondřej Satoria. Reprezentační nadhazovač si pak poradil s Petrem Zýmou i Martinem Červenkou a pojistil tak výhru pro svůj tým.

Ostrava tak před sobotní odvetou vede v sérii 1-0 a v dalším utkání si může vybojovat postup do finále poháru. Druhý duel se bude hrát od 13:00, případný třetí rozhodující také v sobotu od 16:00.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Arrows Ostrava 0 0 0 0 0 0 0 2 0   2 9 1
 Eagles Praha 0 0 0 1 0 0 0 0 0   1 6 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..