ČeskoMB

ČBP: Hroši Brno vstoupili do čtvrtfinále výhrou nad Sokolem

V pátek se jedním zápasem rozehrálo čtvrtfinále Českého baseballového poháru. Na Hluboké pod světly proti sobě nastoupili baseballisté domácího Sokola proti extraligovým vice-mistrům Hrochům.

Fanoušci tak poprvé mohli vidět několik reprezentantů, kteří ve středu vybojovali postup na World Baseball Classic. Lukáš Ercoli, jenž vyházel výhru nad Francií dokonce začínal na kopci brněnského celku. Reprezentační nadhazovač ukázal, že má letos opravdu skvělou formu a nakonec v 6.1 odházených směnách nepovolil ani jeden doběh a rozdal celkem 13 strikeoutů. K 12 kvalitním startům v Extralize tak přidal další i v poháru.

Tři hity na pálce si připsal další reprezentant Marek Krejčiřík. Autor důležitého homerunu ze středy Martin Mužík zasáhl do hry až v sedmé směně, ale ani on nedokázal zastavit Hrochy, kteří nakonec zvítězili rozdílem 11-0 po sedmi směnách.

Hroši tak vedou v sérii 1-0 a chybí jim jedna výhra k postupu do semifinále poháru. Navíc druhý a i případný třetí duel se bude hrát na jejich hřišti.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Hroši Brno 0 1 1 2 4 0 3      11 17 2
 Sokol Hluboká 0 0 0 0 0 0 0      0 6 2
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..