ČeskoMB

Češi porazili Francii a jejich postupový sen stále žije

V neděli nastoupili Češi v rámci kvalifikace o postup na World Baseball Classic proti Francii. Tento zápas měl rozhodnout o tom, který tým se jako první bude balit a pojede domů.

Svěřenci Pavla Chadima měli výborný vstup do zápasu, když Vojtěch Menšík opět jako leadoff hitter odpálil homerun a poslal Česko do vedení. Chvíli na to Martin Červenka dvoumetovým odpalem, který skončil až na plotě v pravém poli, stáhl druhý doběh.

Na kopci českého národního týmu začal Lukáš Ercoli a ten jen potvrdil, že letos má svou životní formu. Do problémů se dostal až v páté směně, kdy se již blížil povolenému limitu 85 nadhozů. Na kopci jej nahradil Martin Schneider a ten udržel nulu, ačkoliv po Ercolim zdědil dva běžce na metách.

Češi v útoku byli i nadále nebezpeční, ale své šance několik směn nedokázali proměnit v další body. Až v dohrávce šesté směny Marek Chlup při plných metách našel mezeru v obraně Francie a Češi odskočili do vedení 4-0. O směnu později Arnošt Dubový poslal odpal po levé čáře a stáhl pro bod Martina Mužíka.

Francouzi si první doběh připsali až v osmé směně po odpalu Ivana Acuni. Hned v dohrávce ale zabrali i čeští baseballisté, když Martin Červenka odpalem stáhl další dva doběhy.

Do deváté směny šel na kopec duel uzavřít Michal Kovala. Mladý nadhazovač úkol společně s obranou zvládl a Česko si tak připsalo důležitou výhru na turnaji. V úterý tak na Česko čeká od 13:00 další souboj o přežití proti vítězi nedělního duelu Německa s Jižní Afrikou. Francie na turnaji končí.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Francie 0 0 0 0 0 0 0 1 0   1 6 1
 Česko 2 0 0 0 0 2 1 2 –   7 12 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..