Aktuality

Česko čeká náročný soupeř. V prvním duelu kvalifikace vyzvou Španělsko

Až do pátečního odpoledne čekali čeští hráči, trenéři i fanoušci na jméno prvního soupeře v kvalifikaci o postup na World Baseball Classic. Již dopředu bylo jasné, že ten vzejde z dvojice Jižní Afrika a Španělsko.

Češi si v pátek dopoledne dopřáli trénink na vedlejším hřišti v areálu Armin-Wolf Arény. Ve 13:00 se čeští hráči i trenéři posadili do hlediště, aby se podívali na to, kdo si vybojuje postup do sobotního utkání. Nakonec viděli zajímavý a dramatický souboj až do posledního nadhozu.

Mírným favoritem zápasu byli Španělé, ale Jihoafričani jim dokázali dlouho vzdorovat. Až v dohrávce čtvrté směny s prvními kapkami deště přišel také úvodní doběh utkání, o který se solo homerunem postaral Justin Connell. Když stejný hráč v šesté směně doběhl pro další bod, zdálo se, že Španělé jsou na dobré cestě za vítězstvím. Jenže v dalším útoku je Jihoafričani zaskočili a dokázali vyrovnat. Reprezentanti země z Pyrenejského ostrova si ale v dohrávce třemi doběhy opět vzali vedení na svou stranu. Dramatu ale neměl být konec. Jižní Afrika totiž v deváté směně obsadila druhou a třetí metu s jedním outem, aby pak Tyler Smith dvoumetovým odpalem stáhl rozdíl na jeden doběh. Naneštěstí pro hráče z Afriky jej už nikdo nedokázal napodobit a Češi si tak v sobotu zahrají proti Španělsku.

Hned po tomto zápase proběhlo také otevření českého domu, který je hned u stadionu. Součástí otevření byla také tisková konference, které se účastnili manažer Pavel Chadim, kapitán týmu Petr Zýma a Marek Chlup.

Tisková konference před kvalifikací na WBC

Tisková konference @BaseballCzech před kvalifikačním turnajem v Regensburgu o postup na World Baseball Classic

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..