ČeskoMB

FANTAZIE!!!! Češi postupují na World Baseball Classic!

To o co se snažili generace českých baseballistů se povedlo skupině hráčů kolem manažera Pavla Chadima. Po výhře nad Španělskem si Česko vybojovalo postup na nejkvalitnější mezinárodní baseballový turnaj.

Češi vstoupili do utkání s Martinem Schneiderem na kopci. Ten se dokázal namotivovat na tento důležitý duel a odházel pravděpodobně svůj nejlepší zápas v národním týmu. Na kopci totiž vydržel až do sedmé směny, kdy dosáhl limit 85 nadhozů. Schneider za své působení povolil pouze jeden doběh v úvodní směně. Důležité také bylo, že nepouštěl Španěly zadarmo na mety a navíc si sám pomohl pěti strikeouty.

Svěřenci Pavla Chadima sice po první směně prohrávali o bod, jenže ve druhém inningu Martin Mužík dvoubodovým homerunem poslal Česko do vedení.

Milujeme Baseball on Twitter: “HOMERUN!Martin Mužík posílá tímto homerunem Česko do vedení.#WorldBaseballClassic #WBCQualifiers @BaseballCzech pic.twitter.com/SKEaNDjLaZ / Twitter”

HOMERUN!Martin Mužík posílá tímto homerunem Česko do vedení.#WorldBaseballClassic #WBCQualifiers @BaseballCzech pic.twitter.com/SKEaNDjLaZ

Ve čtvrté směně navýšil rozdíl ve skóre solo homerunem Marek Chlup.

Milujeme Baseball on Twitter: “Marek Chlup solo homerunem navyšuje vedení Česka na 3-1.#WorldBaseballClassic #WBCQualifiers @BaseballCzech pic.twitter.com/QKopgOEgnt / Twitter”

Marek Chlup solo homerunem navyšuje vedení Česka na 3-1.#WorldBaseballClassic #WBCQualifiers @BaseballCzech pic.twitter.com/QKopgOEgnt

Chlup byl také zapojen do velmi důležité hry v sedmé směnně, kdy Španělé proti Marku Minaříkovi měli se dvěma outy běžce na druhé metě. Následně Engel Beltre poslal míč do pravého pole a získal hit pro Španělsko. Jenže soupeř chtěl také doběh a snížení ztráty. Mladý vnější polař ale ukázal dělový příhoz a španělský běžec byl o metr out na domácí metě.

V poslední směně dokázali Španělé dostat na mety dva pálkaře, ale Marek Minařík společně s obranou již žádný další doběh nepovolili a Češi můžou slavit postup na hlavní turnaj World Baseball Classic.

Psali jsme...  College Baseball: O'Rourke's Diablo Valley finally won
   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Česko 0 2 0 1 0 0 0 0 0   3 5 0
 Španělsko 1 0 0 0 0 0 0 0 –   1 9 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..