MBMLB

MLB: Aaron Judge je v elitním klubu hráčů s 60 homeruny za sezonu

Jen pět hráčů v minulosti dokázalo odpálit 60 hoemrunů v sezoně Major League Baseball. Tuto elitní skupinu doplnil v úterý pálkař New York Yankees Aaron Judge, který zaznamenal šedesátý homerun v utkání proti Pittsburgh Pirates.

Judge se prosadil v deváté směně proti nadhazovači Wilu Crovemu, když jeho nadhozený míč poslal do hlediště za levým polem. V ten moment tak snížil ztrátu Yankees na 5-8.

Yankees nakonec dokázali zápas otočit, když několik minut po historickém odpalu Judge odpálil grand slam walkoff homerun Giancarlo Stanton. Aaron Judge se navíc dostal do vedení ve statistice pálkařského průměru. Ten u něj aktuálně má hodnotu .316 a dostal se před Luise Arraeze z Minnesoty, jenž má nyní průměr .314. Protože je Judge již prakticky jistým vítězem ve statistikách homerunů a RBI, tak je blízko tomu, aby jako jedenáctý hráč historie získal Triple Crown. Naposledy se to povedlo v sezoně 2012 Miguelu Cabrerovi.

Pokud jde o elitní klub hráčů, kteří zaznamenali minimálně 60 homerunů, tak se Judge dostal do společnosti hráčů jako Babe Ruth, Roger Maris, Sammy Sosa, Mark McGwireBarry Bonds. Navíc mu chybí pouze jeden, aby vyrovnal rekord Americké ligy, který drží Maris z roku 1961. Rekord MLB aktuálně patří Bondsovi, který v sezoně 2001 odpálil 73 homerunů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..