MBMLB

MLB: Aaron Judge vyrovnal rekord Rogera Marise

V nočním utkání New York Yankees proti Torontu vyrovnal Aaron Judge rekord Americké ligy v počtu homerunů. Svým 61. odpalem za plot se totiž dotáhl na legendárního Rogera Marise, jenž tento rekord dosud držel jako jediný v této soutěži.

V kalendáři mají New York Yankees před sebou ještě 7 utkání a Judge tak každým dalším homerunem pouze vylepší rekord Americké ligy.

New York Yankees on Twitter: “61 years since 61.Aaron Judge has written his name alongside Roger Maris in baseball’s record books. pic.twitter.com/1V4Gums34C / Twitter”

61 years since 61.Aaron Judge has written his name alongside Roger Maris in baseball’s record books. pic.twitter.com/1V4Gums34C

“Je to neuvěřitelná čest dostat šanci být spojován s jedním z velikánů Yankees, jedním z velikánů baseballu,” řekl Judge poté, co odpálil svůj 61. homerun při výhře Yankees 8:3. “Být s ním navždy spojen – neexistují slova, kterými bych to popsal.”

K vyrovnání rekordu se vyjádřil také Roger Maris Jr., syn bývalé hvězdy MLB. Ten dokonce vedení soutěže žádá, aby byl výkon Judge “považován za skutečného šampioná pokud jde o homeruny za sezonu”.

“To opravdu bude, pokud dosáhne 62,” řekl Maris Jr., který se zúčastnil každého zápasu Yankees od doby, kdy Judge odpálil 60. homerun. „Myslím, že se to musí stát. Myslím, že baseball se musí podívat na záznamy a myslím si, že by baseball měl něco udělat.” Syn Rogera Marise tak naráží na fakt, že více homerunů v jedné sezoně odpálila jen trojice hráčů. Barry Bonds (73), Mark McGwire (70) a Sammy Sosa (66). Kariéra všech tří ale byla poznamenána dopingovými skandály.

Na otázku, zda ostatní považuje za „nelegitimní“, Maris Jr. odpověděl: „Já ano. Myslím, že většina lidí také.”

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..