ČeskoMB

MS U15: Čeští nadhazovači hodili kombinovaný no-hitter

Česká kadetská reprezentace odehrála v noci z pátku na sobotu již pátý duel na letošním světovém šampionátu proti Guamu. V něm si připsala druhou výhru a navíc soupeři nepovolila ani jeden úspěšný odpal.

O kombinovaný no-hitter se postarala dvojice Vít Staněk a Jan Novák. Zejména Staněk měl na výhře lví podíl, když sám odházel 6.1 směny a vystřídán byl až v sedmém inningu. Šest směn navíc soupeře udržel na nule v kolonce umožněných doběhů. V sedmé směně ale leadoff pálkaři soupeře hodil strikeout, ale ten se dostal na metu díky divokému nadhozu. A právě tento běžec pak později doběhl pro jediný doběh Guamu. Celý zápas nadhazovačům odchytal na pozici catchera Jakub James Brown.

Soupeř dokázal s českým týmem držet krok první dvě směny. V dohrávce třetí směny doběhl pro první doběh Ondřej Trendl, když se Česku povedla dvojitá krádež. Stav 1-0 vydržel až do šesté směny. V ní český výběr přidal dalších 5 doběhů a zajistil si rozhodující náskok. Ten podpořili právě výborní nadhazovači.

Češi tak po výhře nad Francií porazili i Guam a před posledním duelem proti jižní Africe mají jistotu, že skončí ve skupině o 10.-13. místo na první příčce.

2.9.221234567RHELOB
 Guam 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 4
 Česko 0 0 1 0 0 5 X 6 8 1 5
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..