ČeskoMB

ČBP: Arrows postupují do finále. Hroši zvládli první zápas semifinále

V sobotu pokračoval program Českého baseballového poháru dalšími semifinálovými zápasy. Po nich poznáme také prvního postupujícího do finále.

Eagles Praha přijeli do Ostravy s tím, že každá další prohru ukončí jejich letošní sezonu. Jenže v úvodu druhého semifinálového duelu to na rychlý konec nevypadalo, kdy se chytili proti Alexandru Šínovi. I díky homerunům Martina Červenky a Šimona Blažka vedli před dohrávkou čtvrté směny 7-2. Jejich startér Vasko Kolev předváděl dobrý výkon a dával týmu naději na výhru.

Vše se zlomilo v páté směně, kdy musel jít Kolev z kopce kvůli limitu nadhozů a proti střídajícím nadhazovačům se domácí Arrows chytili. V dohrávce páté směny dokonce dokázali stáhnout devět doběhů a poprvé v duelu se dostali do vedení. To již do konce zápasu ostravští nepustili a navíc v sedmé směně Jakub Kubica dvoubodovým homerunem zařídil konec duelu. Arrows si tak zajistili postup do finále poháru.

“Tušili jsme, že to bude střelnice,” říkal po utkání Petr Zýma. “Pak se nám Vasko vyházel, protože má pitch limit. Pak se to spustilo. Nemáme tady sedm až osm lidí ze základu. Nějaká viróza nám smetla hráče. Ale to není výmluva. Chtěli jsme vyhrál, ale nedopadlo to.”

“Dnes jsme měli pomalejší start,” hodnotil sobotní zápas Boris Bokaj. “Zápas nevyšel moc našemu startérovi. ale nenechali jsme se tím rozhodit. Matěj Satoria z bullpenu nám pak dal klid a pálky ožili. V páté směně jsme skórovali devět doběhů a zápas byl rozhodnutý.” Hrající manažer Arrows si pochvaloval, že tým dokázal dvakrát otočit nepříznivé skóre. “Něco to ukazuje o týmu, že máme vůli a chceme hrát. I když můžeme spekulovat o atraktivitě poháru. Ale když už tu jsme, tak chceme vyhrát.”

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Eagles Praha 2 0 2 3 0 0 0     7 10 3
 Arrows Ostrava 1 0 1 2 9 2 2     17 22 0

Ve druhé sérii se v sobotu hrál první zápas. V něm sice byli Nuclears domácí, ale hrálo se na hřišti Hrochů. a byli to Hroši, kdo utkání rozehrál lépe, když po třech útocích vedli 3-0. Víc jim ale Lukáš Smejkal v sedmi směnách nepovolil.

Lukáš Ercoli na kopci Hrochů udržel nulu jen dvě směny. V dohrávce třetí směny proti němu Nuclears zaplnili mety a následně z toho stáhli dva body. V té chvíli asi jen málokdo tušil, že to bude vše, co nám pálkaři předvedou. Na výbornou práci startérů totiž dokázali navázat mladí relieveři. Jak Viktor Beránek, tka Petr Tretera již další doběhy nepovolili.

Hroši tak zvítězili v prvním utkání série těsně 3-2 a před nedělními zápasy mají k postupu do finále o něco blíže.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Hroši Brno 1 0 2 0 0 0 0 0 0   3 9 1
 Třebíč Nuclears 0 0 2 0 0 0 0 0 0   2 8 2
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..