MBMLB

MLB: 62 HR! Aaron Judge přepsal rekord Americké ligy

Je to oficiální. Aaron Judge je nyní králem historie Americké ligy v počtu odpálených homerunů v jedné sezoně, když v úterý zaznamenal již jeho 62. letošní odpal za plot.

Vnějšímu polaři Yankees se to povedlo již v první směně zápasu proti Yankees, když jako leadoff hitter poslal do ochozů třetí nadhoz Jesúse Tinoca a poslal Yankees do vedení 1-0.

New York Yankees on Twitter: “SIXTY-TWO! BASEBALL HISTORY! @TheJudge44 is the American League home run King! pic.twitter.com/QKrcuOvZMU / Twitter”

SIXTY-TWO! BASEBALL HISTORY! @TheJudge44 is the American League home run King! pic.twitter.com/QKrcuOvZMU

Judge se díky tomuto odpalu osamostatnil na prvním místě historických tabulek homerunů v sezoně v Americké lize. V minulém týdnu již vyrovnal dosavadní rekord, který držel Roger Maris ze sezony 1961.

Celkově je Judge pouze čtvrtým hráčem historie MLB, který zaznamenal minimálně 62 homerunů. Více jich mají pouze Barry Bonds (73), Mark McGwire (70) a Sammy Sosa (66).

Navíc je to popáté v historii, když hráč Yankees pokořil rekord Americké ligy v počtu homerunů. Asi nikoho nepřekvapí, že třikrát se to v minulosti povedlo Babe Ruthovi (1920, 1921, 1927) a jednou Rogeru Marisovi (1961).

Cole také s rekordem

V Texasu vytvořil rekord také klubový spoluhráč Aaron Judge nadhazovač Gerrit Cole. Ten odcházel z nadhazovacího kopce po šesti směnách s devíti strikeouty. Tím se v sezoně dostal již na číslo 257 strikeoutů, čímž vylepšil nejlepší výkon historie slavného klubu. Ten předchozí držel ze sezony 1978 Ron Guidry, který si následně odnesl ocenění pro nejlepšího nadhazovače ligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..