ČeskoMB

WBC: Je to potvrzeno. Češi budou hrát v Tokiu

Přesně 26 dní od historického postupu na World Baseball Classic čekali čeští baseballisté i fanoušci na potvrzení skupiny, ve které budou na turnaji hrát. Nakonec je to varianta, o které se mluvilo nejčastěji – Tokio.

Čeští baseballisté se tak můžou těšit na zápasy v legendárním krytém stadionu Tokyo Dome, který pojme přes 46 tisíc baseballových fanoušků. Ve skupině budou Češi mít kromě domácí reprezentace také světovou trojku dle rankingu WBSC Jižní Koreu, desátou Austrálii a trochu neznámou Čínu.

Tokijská skupina začne 9. března, ale Češi první duel odehrají o den později proti Číně. O den později je pak čeká domácí Japonsko a následně Jižní Korea. Boje v základní části pak svěřenci Pavla Chadima uzavřou utkáním s Austrálií. Do další fáze pak postoupí první dva celky ze skupiny.

Lístky na zápasy českého týmu jsou již v prodeji na webu l-tike.com. Jejich cena se pohybuje od tisíci koruny za zápas až po necelých deset tisíc za domácí metou.

Velká Británie, která vyhrála německou kvalifikační skupinu nakonec bude hrát skupinu C ve Phoenixu. Vítěz druhé kvalifikace Panama pojede na Tchaj-wan a Nikaragua do Miami.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..