ČeskoMB

Češi znají svou skupinu na ME 2023. Vyhnou se Nizozemsku

V sobotu před polednem proběhlo v Praze losování skupin pro nadcházející evropský šampionát, který se bude hrát v České republice koncem září příštího roku. Již předem bylo známo, že Češi budou hrát ve skupině A v Ostravě.

Losování mohlo proběhnout již nyní, protože jarní kvalifikace o postup na Mistrovství Evropy se kvůli prodlouženému zákazu startu ruských i běloruských týmů v soutěžích pod hlavičkou WBSC Europe v roce 2023. Na Mistrovství Evropy se tak podívají všichni tři vítězové jednotlivých kvalifikačních skupin.

Češi byli nasazeni do druhého koše s Velkou Británií, Belgií a Chorvatskem. V prvním koši nejvýše nasazených byly reprezentace Nizozemska, Itálie, Španělska a Israele, které obsadily první čtyři místa na ME 2021 v Itálii. Již před losováním manažer Pavel Chadim uvedl, že by si nepřál mít ve skupině Nizozemsko. “Jsou oproti ostatním zemím trochu odskočení. Mají hráče z MLB, takže bych si přál na ně narazit co nejpozději. Ve skupině není moc místa na klopýtnutí, i když postupují dva týmy,” uvedl reprezentační kouč.

Toto přání se českému lodivodovi vyplnilo, protože v české skupině skončilo z prvního koše Španělsko, které Češi dokázali porazit v důležitém utkání o postup na World Baseball Classic v září v Regensburgu. Z třetího koše los do skupiny A přidělil také Rakousko a z posledního koše pak Řecko.

“Skupina je zrádná,” řekl pro náš server po losování asistent trenéra reprezentace David Winkler. “Po úspěchu v kvalifikaci na WBC bude od nás každý čekat, že to bude jednoznačná záležitost. Bude to hodně těžké. Některé týmy jsou pro nás velkou neznámou. Budeme se muset na ně připravit, naskautovat je. Nebude to jednoduché. bude to těžká skupina.”

Skupina A – Španělsko, Česko, Rakousko, Řecko
Skupina B – Itálie, Velká Británie, Švédsko, Maďarsko
Skupina C – Nizozemsko, Chorvatsko, Ukrajina, Francie
Skupina D – Israel, Belgie, Německo, Švýcarsko

Eurobaseball 2023 – group draw

🇨🇿 | Živý přenos losování skupin mistrovství Evropy 2023 z rezidence primátora hlavního města Prahy 🇬🇧 | Live stream of the 2023 European Championship group draw from the residence of the Mayor of Prague #baseballczech #eurobaseball

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..