ČeskoMB

Boris Večerka podepsal smlouvu s Arizonou DiamondBacks

Když v létě rozvázali Los Angeles Angels smlouvu s Vojtěchem Menšíkem, tak český baseball zažil po dlouhých letech období, kdy neměl hráče se smlouvou s organizací Major League Baseball. To se nyní změnilo, protože profesionální kontrakt podepsla Boris Večerka.

Mladší z bratří Večerkových tak navázal na svého staršího bratra Viktora, který se v roce 2019 domluvil na smlouvu s Kansas City Royals. Bohužel i kvůli covidu a zranění se v této organizaci více neprosadil. Nyní štěstí vyzkouší Boris, jenž podepsal s Arizonou. Ta si jej vyhlídla letos na podzim, kdy se mladý nadhazovač vydal do USA na přehlídku talentů.

„Bavil jsem se s několika týmy. Všechny zaujala moje rychlost. Podle nich mám prý potenciál jednou házet skoro 100mph. Proběhlo pár pohovorů na hotelu a vybral jsem si D-backs,“ řekl Boris Večerka pro klubový web.

Devatenáctiletý odehrál v české Extralize již tři sezony. V základní části v nich celkem odházel 34 směn s ERA 6.35 a 11 strikeouty. Nejvíce však zaujal letos v posledním playoff, když naskočil jako reliever v utkání semifinále proti Tempu, když se zranil jeho mentor John Hussey. Večerka pak duel doházel a v šesti směnách soupeři povolil pouze jeden hit. Ve finále pak přidal ještě dva zápasy proti Drakům. V nich už se mu ale tolik nedařilo. Každopádně nyní bud ebojovat o to, aby se stal prvním českým hráčem, který naskočí do zápasu MLB.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..