ČeskoMB

EXL: Lukáš Hlouch se vrací do Třebíče

Po dvou sezonách v dresu brněnských Hrochů se Lukáš Hlouch vrací na místo, kde s baseballem začínal. Dle Informačního systému České baseballové asociace b měl v nadcházející sezoně být znovu hráčem Třebíč Nuclears.

Dvaadvacetiletý nadhazovač přitom do Hrochů přestoupil na podzim roku 2020, když sezonu ukončil na hostování v týmu Draků. Tam odešel na konci základní části, kdy bylo jasné, že Třebíč si nezahraje o titul. V Dracích ale příliš nezářil, když v 24.1 odházených směnách měl ERA 5.16.

Po přechodu k Hrochům se také trápil a v sezoně 2021 měl dle statistik svůj nejhorší rok v Extralize, když jeho ERA spadla na 5.89 v 36.2 odházených směnách. V uplynulé sezoně již Hlouch nastoupil v základní části jen do čtyř utkání, v niž odházel 5.2 směny a povolil 3 doběhy. V nadstavbové části již mohli brněnští fanoušic vidět mladého nadhazovače v lepším rozpoložení, když přidal dalších 16.1 směny s ERA 3.31 a 14 strikeouty.

V Třebíči nyní doufají, že Lukáš Hlouch dokáže navázat na sezony 2018-2020, kdy v dresu Nuclears měl ERA 3.06 a odházel celkem 176.2 směn. V průměru skoro 60 směn za sezonu. V Třebíči by tak měl vytvořit rotaci s Ryanem Johnsonem, Lukášem Pacalem a Lukášem Smejkalem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..