MBMLB

Miguel Cabrera: „Myslím, že je čas rozloučit se s baseballem“

Hrající legenda Detroit Tigers Miguel Cabrera tento týden oznámila víceméně očekávanou zprávu ohledně své budoucnosti. Nadcházející sezona by měla být by dle jeho slov měla být tou poslední v kariéře.

“Myslím, že to bude můj poslední rok,” řekl v pondělí Cabrera. „Je to trochu zvláštní, když to říkám. Myslel jsem, že to nikdy neřeknu. Ale myslím, že je čas se s baseballem rozloučit. Snažím se dostat do skvělé formy, abych odehrál svou poslední sezónu v Detroitu. Chci být zdravý. Chci tam jít a podávat dobrý výkon. … Snažím se pomoci našemu týmu vyhrát více zápasů,” řekl v rozhovoru pro MLB.com.

Jeho blížící se odchod do důchodu není překvapením. Cabrera byl v minulé sezóně plnohodnotným DH. Navíc kvůli zraněním (a také stoupajícímu věku) kdysi obávaný pálkař za posledních pěti sezónach dokázal odpálit celkem “pouze” 45 homerunů. Pro mnoho hráčů by to bylo hodně, ale pro pálkaře, který v letech 2012 a 2013 zaznamenal celkem 88 homerunů, je to velký propad. Ale to nic nemění na tom, že po skončení kariéry bude určitě uveden do Síně slávy. Pokud se tak nestane hned v prvním roce, tak to bude překvapením.

Děvětatřicetiletý Cabrera si ale poslední sezonu chce užít se vším všudy a naplno. V předchozích dnech kromě konce kariéry prozradil, že si zahraje za Venezuelu na nadcházejícím turnaji World Baseball Classic. Právě titul v této soutěži je jedním z málá, které tomuto hráči chybí. Vždyť série jeho úspěchů je sáhodlouhá. 12x si zahrál v Utkání hvězd, 7x získal Silver Slugger, 4x byl pálkařským šampionem, 2x se stal nejužitečnějším hráčem Americké ligy a v sezoně 2003 získal s Floridou prsten pro vítěze Světové série. V sezoně 2012 ukončil po 45 letech čekání na dalšího pálkaře, který získá Triple Crown, když měl pálkařský průměr .330, 44 homerunů a 139 RBI.

Kromě toho je jedním ze sedmi hráčů historie, jenž má na svém kontě minimálně 3000 hitů a 500 homerunů. Zařadil se tak po bok legend jako Hank Aaron, Willie Mays, Eddie Murray, Rafael Palmeiro, Albert PujolsAlex Rodriguez. Je to jeden z nejexkluzivnějších klubů v historii baseballu, nehledě na pochybnou legitimitu Palmeirových a Rodriguezových úspěchů kvůli jejich užívání steroidů.

Takové otázky nebyly kladeny kolem kariéry venezuelského baseballisty, který stejně jako Pujols prošel koncem steroidní éry v baseballu bez poskvrny. Oba hráči jsou pádným argumentem pro to, že jsou nejlepší pálkaři své éry. Pujols, který odešel do důchodu po sezóně 2022, bude pravděpodobně rovněž členem Síně slávy v prvním hlasování po kariéře, která trvala 22 let. Uveden by tak byl rok před Cabrerou. S koncem obou hráčů tak končí také jedna baseballová éra. Pro mladé hráče a fanoušky již budou jen legendami. My ostatní budeme vzpomínat na to, že jsme Cabreru mohli vidět hrát.

Miguel Cabrera 2022 Highlights

Miguel is truly one of a kind and the best player of the 2000s, im very thankful I was able to watch him for 15 years we got one more chance to bring him a championship in detroit we got to go out and spend this offseason, playoffs is a must, its almost been 10 years its time to expect winning!

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..