MBMLB

MLB: Aaron Judge zůstává v New York Yankees

Po sezoně, kdy Aaron Judge odpálil 62 homerunů bylo jasné, že o jeho služby bude v MLB velký zájem. Otázkou bylo, jestli zůstane v New Yorku a jak vysokou smlouvu dostane. Zdá se, že tato tajenka je nyní zodpovězena.

Zámorská média totiž odpoledne přinesly informaci, že Aaron Judge podepsal nový devítiletý kontrakt s New York Yankees. Ten by mu měl přinést 360 milionů dolarů. Stane se tak nejlépe vydělávajícím pálkařem v MLB, když si ročně přijde na 40 milionů dolarů.

Ještě v úterý se ve spojitosti s Judgem mluvilo o velkém zájmu San Francisca, tedy klubu, jemuž vytáhlý baseballista v mládí fandil. Podle některých novinářů mu klub nabídl 330 milionů dolarů na 8 let. Třicetiletý Judge ale nakonec zůstane v týmu, se kterým spojil svou dosavadní kariéru v nejlepší baseballové lize světa.

Aaron Judge v MLB odehrál již 7 sezon. V nich získal ocenění pro nejlepšího nováčka (2017) a nejužitečnějšího hráče Americké ligy (2022). Čtyřikrát byl nominován do All-Star Game a třikrát si odnesl Silver Slugger Award. Do historie se ale výrazně zapsal letos, když jako první hráč v historii Americké ligy zaznamenal 62 homerunů. Nechybělo mnoho a mohl dokonce získat Triple Crown. Jenže v závěru sezony jeho pálkařský průměr spadl na .311 a Judge se nedostal do elity, která v minulosti Triple Crown získala.

Každopádně je Judge tváří newyorského klubu a podle nové smlouvy to vypadá, že jí bude ještě dlouho.

MLB on Twitter: “All. Rise.Aaron Judge, Yankees are reportedly in agreement on a 9-year deal, according to MLB Network Insider @jonmorosi. pic.twitter.com/5xxG6cmjGP / Twitter”

All. Rise.Aaron Judge, Yankees are reportedly in agreement on a 9-year deal, according to MLB Network Insider @jonmorosi. pic.twitter.com/5xxG6cmjGP

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..