ČeskoMB

Česko ztratilo v žebříčku WBSC jednu příčku, ale drží si druhé místo v Evropě

S koncem roku vydala Světová baseballová a softbalová konfederace WBSC aktuální žebříček zemí v mužských kategoriích. česko se v něm propadlo o jednu příčku.

Ačkoliv se letos český baseball dočkal velkého úspěchu v podobě postupu na hlavní turnaj World Baseball Classic, tak paradoxně v žebříčku ztratil jedno místo, když se před něj dostalo Portoriko. Jedním z důvodů je neúčast Česka na juniorských světových šampionátech v kategoriích U18 a U23. Každopádně Česko ztratilo pouze jedno místo a na dvanáctou Panamu ztrácí 220 bodů. Nezapomínejme ale, že na turnaji World Baseball Classic, se bude rozdělovat velký počet bodů a v případě jedné dvou výher můžeme v rankingu slušně poskočit. Také úspěch na domácím evropském šampionátu by mohl Česko posunout do TOP 12, které zaručuje účast na turnaji Premier12.

Z evropských zemí je na tom v aktuálním rankingu lépe pouze Nizozemsko. To si polepšilo z osmé na sedmou příčku. Češi jsou druhým nejlepším týmem ze starého kontinentu, ale na ně se dotáhli Italové. Ti také zmenšili bodový rozdíl na 103 bodů.

Naopak o jedno místo si polepšilo Slovensko, které je aktuálně na 34. místě.

První dvě místa zůstaly oproti loňskému rankingu nezměněné. Nejlepší zemí je i nadále Japonsko, které následuje Tchajwan. Úspěchy v mládežnických kategoriích však za ně posunuli Spojené Státy, které byli loni na 5. místě.

Největším skokanem v žebříčku je souostroví Severní Mariany. To si polepšilo o 18 míst na aktuální 60. příčku. Naopak až 33 míst ztratila Indonésie, když je momentálně až na 72. pozici.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..